CDA-fractie maakt zich zorgen over de kantine in sporthal Beumerskamp in Doesburg. Met de start van het nieuwe sportseizoen is het de gemeente, die eigenaar is van de sporthal en kantine, nog niet gelukt om een opvolger te vinden van de in juli vertrokken kantine-exploitant Ada Weijers. De CDA wil weten wat het College van B&W sinds januari heeft gedaan, toen Weijers haar vertrek aankondigde.


‘Wij willen graag van het college weten of onze zorg gedeeld wordt en wat het college sinds januari heeft gedaan om een nieuwe exploitant te vinden. Ook willen we graag vernemen wat het college voornemens is te gaan doen om alsnog een exploitant te vinden. Onze fractie is ook benieuwd of er selectiecriteria door het colllege worden gehanteerd en of er uberhaupt geinteresserden zijn geweest of zijn afgewezen.  Daarnaast willen we graag weten of het college nagedacht heeft over alternatieven en welke dit dan zijn’, aldus de CDA op haar site.


Afgelopen zomer werd de sporthal flink onder handen genomen. Zo werd de centrale verwarming vervangen en kreeg de hal een nieuwe vloer. De verantwoordelijke wethouder Fred Jansen liet daarbij weten dat er gesprekken zijn over de kantine-exploitatie maar dat daarover inhoudelijk nog niets te melden viel.