Veertien jeugdtrainers van Sportclub Doesburg hebben met succes een cursus van de KNVB afgerond om leiding te geven aan de jongste jeugdteams. De trainers zijn hiervoor beloond met een certificaat.

 

De groei van het aantal jeugdleden van Sportclub Doesburg, in 6 jaar tijd van 90 naar 180, heeft tot gevolg dat er steeds meer begeleiders voor de teams nodig zijn. ‘Het begeleiden van pupillen is een vak apart en daarom heeft Sportclub Doesburg gekozen om de begeleiders van onze mini’s, F- en E-pupillen een cursus via de KNVB te laten volgen. Veertien begeleiders van onze mini’, F- en E-pupillen hebben de afgelopen 1,5 maand met goed gevolg de pupillen cursus doorlopen en zijn beloond met het KNVB certificaat’, aldus Christiaan Bruins van Sportclub Doesburg.

 

De cursus bestond uit vier sessies en werd begeleid door KNVB docent Ge Pijnappel. In de vier sessies werden praktijk en theorie gecombineerd om uiteindelijk zelf een training aan E/F-pupillen te verzorgen waarin de voetbal uitgangspunten centraal staan. Door zelf te ervaren hoe pupillen reageren op de diverse trainingsvormen krijgt de trainer inzicht wat z’n sterke en verbeterpunten zijn. De cursus geeft bovendien inzicht in het lezen van een wedstrijd, wat je coacht en hoe je dit aanpakt.

Bruins: ‘Al met al een leerzaam traject die onze jeugdtrainers van de E-F pupillen en Mini’s extra bagage meegeeft bij de begeleiding van onze pupillen.
Vanuit onze club hebben aan deze cursus meegedaan: Jos Otten, Etienne Neervoort, Fabian van der Beek, Arjan Wieskamp, Patrick van ‘s-Gravemade, Ralph Hartgers, Joost de Wolf, Sezgin Ayhan, Kevin Dekker, Patrick Voskamp, Guido Steintjes, Pieter van de Starre en Mitchel Wiggers. De groep werd aangevuld door trainers van sv Dinxperlo, te weten: Ramon Bosman en Marcel Rensen’.