Op zondag 11 januari treedt het Charivari Trio van 16.00 uur tot 17.00 uur op in de Gasthuiskerk in Doesburg. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de VVV of voor aanvang van het programma in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

Bart Lelivelt (accordeon en zang), Gerard Schoren (zang, contrabas) en Anneke Frankenberg (viool, zang) vormen samen het Charivari Trio. Zij spelen en zingen muziek van Roemenië tot Venezuela.

 

Op het podium dagen de muzikanten elkaar uit tot virtuoos samenspel en adembenemende improvisaties en rekenen ze af met grenzen tussen exotische culturen. Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese volksmuziek worden afgewisseld met eigen composities. Cubaanse begrafenisdansen worden vermengd met nieuwe Nederlandse zigeunermuziek en Roemeense drinkliederen.

 

Het lijkt een ongewone combinatie, deze Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek op Nederlandse bodem, maar het zijn de muzikale interesses van de spelers en de unieke bezetting die tot deze mix hebben geleid. Dansbaarheid en melancholie, de afwisseling van levenslust en ontroering zijn de verbindende factoren.

 

Bij latino’s en zigeuners is muziek maken en dansen verwerven met het leven. Bruiloften of seizoensfeesten, begrafenissen, armoede en liefdesverdriet worden uitgebreid bezongen en gevierd. Het Charivari Trio draagt zo een steentje bij aan een eeuwenoude traditie.

charivari groot