Chef-kok Mariël Cornelissen van restaurant Vlees en Vis in Oud-Zevenaar heeft een gastoptreden gegeven in restaurant La Boucherie in Doesburg. Daarmee was het restaurant weer even open sinds de sluiting in oktober 2016.

Eigenaar Kees Bongers van La Boucherie probeert op verschillende manier zijn eetgelegenheid in de Boekholtstraat nieuw leven in te blazen. Met het inhuren van Cornelissen als gastkok deed La Boucherie weer even van zich spreken.

Cornelissen bedacht een uitgebreid 5-gangenmenu en Bongers verzorgde de uitnodigingen. Donderdagavond 9 februari was La Boucherie gevuld met 24 gasten.

Skrei
Op het menu onder andere Corvina vis met radijs, appel, sushi-azijn en mierikswortelsaus. Verder Skrei met groene asperge, venkel, courgette, wortelpuree, bouillabaisse en saus van bieslook. En eendenborstfilet met honingmosterdsaus, paddenstoelen en Japanse bimi-groenten.

De kans bestaat dat er vaker gastkoks aan de slag gaan in La Boucherie, maar het liefst heeft Bongers dat er een ondernemer komt die de exploitatie op zich neemt. Volgens Bongers leent het restaurant zich prima voor een jong horecastel, mede omdat de woning boven het restaurant beschikbaar is voor het restaurantpaar.

Kandidaten
Restaurant La Boucherie deed op 24 oktober 2016 de deur dicht. De exploitanten Karel en Marian Welter hielden het voor gezien. Chef-kok Eddy Palm vertrok naar Waalwijk om daar in een hotel te gaan werken. Sinds de sluiting zoekt pandeigenaar Kees Bongers naar kandidaten om er weer een restaurant te starten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.