Restaurant La Boucherie in Doesburg sluit 24 oktober

Restaurant La Boucherie in de Boekholtstraat in Doesburg gaat dicht. Op 24 oktober is het restaurant voor het laatst open. Dus wie nog wil genieten van de culinaire kwaliteiten, heeft nog een kleine maand om een reservering te maken.

Reden van de sluiting is in eerste instantie het vertrek van chef-kok Eddy Palm. Na 7 jaar verlaat Palm het restaurant om te gaan werken als chef-kok in restaurant De Landereije in Kaatsheuvel. Door het vertrek van Palm hebben de uitbaters Karel en Marian Welter besloten om vanwege hun leeftijd te stoppen.

Eigenaar Kees Bongers zoekt een nieuwe horecakoppel voor het pand. ‘Ze kunnen doorgaan op de ingeslagen weg of kunnen er een compleet ander concept neerzetten. De bovenwoning is beschikbaar en er is nog een ruime voorraad. Dus mogelijkheden genoeg’.

Michelingids
Restaurant La Boucherie opende in november 2008 de deuren. Eerste eigenaar was de dochter van Kees Bongers die na drie jaar de zaak van de hand deed. Vanaf die tijd waren Karel en Marian Welter het gezicht van de zaak.

Bongers: ‘We zijn begonnen op het moment dat we van hoogconjunctuur de crisis in gingen. Maar vooral de laatste tijd ging het weer een stuk beter. We hebben altijd de focus gehad op kwaliteit en dat heeft geresulteerd dat we  al drie jaar zijn opgenomen in de Michelingids.’

Wie nog een keer wil genieten van de tamme eendenborstfilet, gebakken kabeljauw met botersaus of het grand dessert met huisgemaakte toetjes, heeft nog tot 24 oktober de kans. Tot die tijd is La Boucherie volgens de vaste openingstijden zoals aangegeven op de website geopend.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

4 reacties

 1. Hanneke Hoed

  Heel erg jammer, wij gaan hen missen. Wens het hele team van la Boucherie een mooie toekomst en dank jullie voor de fijne avonden.

 2. Monique de Vos

  Echt heel erg jammer van ons “stam” restaurant in onze straat! Ik wens Ed en Jo een mooie nieuwe culinaire uitdaging toe en voor de uitbaters veel heerlijke vrije tijd!

 3. Jannie Pastoor

  Kwam niet vaak..
  Altijd heerlijk.. gezellig gegeten. en??met
  Heel veel smaak
  Jammer dat dit zo gaat.
  Sterke !
  Zal het delen Kees..wie weet

  Jannie Pastoor.

 4. Jasper de Koning

  Heel erg jammer! Ze zullen heel erg gemist worden. Hopelijk komen er weer leuke, aardige nieuwe mensen in, net zoals het huidige personeel. Ik wens iedereen natuurlijk al het beste.
  Het eten was natuurlijk erg lekker, een echte smaakbelevenis. De kwaliteit ligt erg hoog. Dit moet wat mij betreft echt doorgevoerd worden, maar de woorden van Bongers geven dat al aan. Ik zal dit bericht natuurlijk ook delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑