In Gasthuiskerk Doesburg is elke eerste zondag van de maand, de Doesburgse Culturele Zondag, een programma met exposities, Doesburgse stadsvertellingen en live-muziek; soms aangevuld met een extra culturele verrassing. De muziek start steeds om 14.30 uur. Op 2 oktober is er een jamsessie.

In de stadsvertelling van 2 oktober legt Marijke Peelen om 12.30 uur de verbinding tussen verleden en heden van Doesburg. Ze gaat in op de betekenis van Robert Jacob Gordon (Doesburg, 1743) en John Gabriel Stedman voor het Doesburg van nu. Gordon is in Doesburg wel bekend, maar wat moeten we met Stedman?

Peelen zet zich al jaren in voor het levend houden van de Doesburgse geschiedenis. Ze initieerde tal van projecten waaronder de Stadsvertelling. En voor wie haar kent: zelfs Marijke zal zich houden aan de duur van de Stadsvertelling: 14 minuten en 30 seconden!

Wie wil meedoen aan de jamsessie kan gewoon langskomen. Iedereen is welkom. Breng je instrument of (blad)muziek mee en laat via de website van de Gasthuiskerk of tijdens de sessie weten welke nummers je graag samen wil spelen.

Er is een backline met PA, drumstel, piano en bas. De jamsessie wordt ondersteund door de nieuwe Gasthuiskerk sessieband met Roger Walker op bas, Niek van den Broeke op drums en Richard Rhemrev op piano en keyboards.

De Gasthuiskerk is vanaf 12.00 uur gratis toegankelijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.