Op vrijdag 30 september staan de schrijvers Kluun en Ronald Giphart vanaf 20.00 uur op het podium van de Gasthuiskerk.

Deze twee literaire zwaargewichten treden overal en nergens op. Van Lowlands tot de Huishoudbeurs, en van voorleesavondjes tot verbouwde kerken. Als liefhebber van quizzen, spelletjes, onzin en small talk lusten ze er wel pap van. Ze steken de draak met alles: met de literatuur, met het publiek of gewoon met zichzelf.

Bij de Nightwriters waan je je in een nachtclub. High heels, cold drinks, hot stories. Vrijwel alle Nederlandse en Vlaamse schrijvers hebben al eens bij hen opgetreden; alleen Connie Palmen niet en ‘dat willen ze graag zo houden.’

Bret Easton Ellis en Candice Bushnell (Sex and the City) zijn wel eens langs geweest. En Snow Patrol. Daar hoort best een leuk verhaal bij, trouwens. De Nightwriters weten waar het publiek van droomt: zelf schrijver worden. Dat hebben ze gemerkt bij alles wat ze bedachten om het publiek uit te dagen zelf te schrijven. Het werkt.

Toegangskaarten voor deze avond kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.