Trio Animando treedt op zondagmiddag 2 oktober op bij Podium Acanthus Doesburg. Zowel om 13.30 uur als om 15.00 uur wordt een optreden gegeven. De concerten van Chloë Elsenaar (viool), Kevin Visser (klarinet) en Jorrick Simmes (piano) duren circa 30 minuten.

Het zeer talentvolle Trio Animando begint het concert met twee delen uit het Trio voor viool, altviool en piano van de Duitse componist Ignaz Lachner. Deze componist was een telg uit een beroemde componisten familie. Zijn componeerstijl heeft nog veel kenmerken uit de Klassieke periode. De altviool partij klinkt uitstekend op de klarinet.

Waldemar von Baussnern daarentegen is een puur romantisch componist. Het trio laat twee delen horen uit zijn Serenade. Deze Serenade is oorspronkelijk voor de bezetting viool, klarinet en piano geschreven.

De Russische componist Dmitri Shostakovich is wereldberoemd. Wie kent niet zijn Second Waltz? Shostakovich werd geteisterd door politieke dwang van het communisme. Zijn muziek klinkt zowel getergd als vrolijk en ook ironisch en wrang. Het concert wordt afgesloten met zijn ‘Five Pieces’, prachtige juweeltjes.

Sinds eind 2015 vormen Chloë Elsenaar (viool), Kevin Visser (klarinet) en Jorrick Simmes (piano) het Tio Animando. Zij studeren samen aan het Zwolse conservatorium (ArtEZ).

Chloë Elsenaar kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles. Al jong werd zij toegelaten tot het Conservatorium te Zwolle, waar zij nog studeert. Veel podiumervaring heeft zij opgedaan als soliste, concertmeester van het Jeugdsymfonieorkest ‘De Vuurvogel’. Zij wordt regelmatig gevraagd als gastvioliste en geeft inmiddels les aan een aantal leerlingen.

Kevin Visser is een gewaardeerd en gezien klarinettist met veel podiumervaring. Hij speelt in verschillende ensembles. Als solist heeft hij op mogen treden met verschillende (inter)nationale orkesten in binnen- en buitenland. Zelfs in de beroemde Carnegie Hall (New York) trad hij op.

 De talentvolle pianist uit de Achterhoek, Jorrick Simmes, vervangt op 2 oktober de vaste pianiste van het Trio Animando. Jorrick begon op 8-jarige leeftijd met pianolessen. In 2005 werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier volgde hij piano- èn vioollessen. In 2014 begon Jorrick zich meer toe te leggen op de piano en kreeg hij les van Frank Peters. Sinds 2015 studeert hij piano op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Sepp Grotenhuis.

Podium Acanthus Doesburg is gevestigd in de Koepoortstraat 20. 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.