Uitgebreid programma Doesburgse Kadedagen op 24 en 25 september

De Doesburgse Kadedagen beloven een uniek festival te worden op en rond de IJsselkade en de vernieuwde Turfhaven en Passantenhaven in Doesburg op 24 en 25 september 2016. Twee dagen feest met onder andere een grote markt met 100 kramen, zang, muziek, demonstraties, modeshows, wateractiviteiten en historische schepen aan de kade.

Zo is er een Creatieve & Kunstzinnige markt. Op deze markt staan veel creatieve en kunstzinnige kramen en het zal een uniek evenement zijn, waarbij creativiteit en kunstzinnigheid in elkaars verlengde liggen.

Veel mensen die zich aangesproken voelen tot deze doelgroep kennen de stad Doesburg met zijn vele kunstenaars en Kunstlab, waar jonge ontwerpers inspiratie vinden in het oude stadshart, en waar vorig jaar het 777 jaar bestaan van de stad werd gevierd.

Streekproductenmarkt en foodtrucks
Zowel voor de jongere als oudere bezoeker wordt er een mix aangeboden van handgemaakt en creatief design en juist deze mix maakt van de DoesburgseKadedagen een echte ‘must see’ market.

Gezondheid en een weloverwogen levensstijl maar toch genieten van het goede wat deze aarde te bieden heeft. Dat is de trend van deze tijd en met een goede selectie van de beste streekprodukten die zoveel mogelijk op biologische wijze worden geproduceerd en waar de prijs-kwaliteitsverhouding goed is, zal de streekproductenmarkt met foodtrucks interessant zijn voor niet alleen de eindconsument, maar ook voor de betere koks en horeca-ondernemer die zich wil onderscheiden in deze culinaire markt.

Kids Living Statues en modeshows
Bezoekers hoeven zich geen moment te vervelen, omdat er een programma is vol met activiteiten. Overdag zal een aantal regionale dichters hun werk voordragen op de terrassen en Jan Vijn, de stadsdichter, heeft de regie hiervan in handen.

Het VVV biedt vanaf hun stand op de kade een stadswandeling om 13.00 uur, een torenbeklimming om 14.45 uur en een huifkartocht om 16.00 uur aan. Er zullen diverse Kids Living Statues te bewonderen zijn. De meeste Doesburgse scholen doen hieraan mee, maar ook voor kinderen buiten Doesburg is er plaats.

Diverse modezaken uit de binnenstad van Doesburg zullen een wervelende modeshow neerzetten met hun nieuwste wintercollectie. En net zoals vorig jaar, zal er een kindermodeshow zijn met outlet merkenkleding.

Indrukwekkende waterbaan
Vormgevingswerkplaats De Lente, waar jongeren worden begeleid die afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zullen een indrukwekkende waterbaan maken. Vanaf de bovenkade zullen er stroomversnellingen en watervallen zijn die eindigen op de benedenkade. Kinderen kunnen zich daar uitstekend vermaken en kunnen een eigen bootje in elkaar zetten en vervolgens te water laten.

Op het open podium zal divers jong talent optreden, van solist tot opzwepende bands. Tevens zijn er sportactiviteiten op een sportpodium aan de zijde van de Veerpoortdijk, waar tevens genoten kan worden van streetdance.

De vrijwillige Doesburgse Brandweer zal een demonstratie om 17.00 uur geven en mensen die overwegen zich aan te melden als vrijwilliger kunnen ter plaatse meer informatie krijgen. Locatie benedenkade bij de trappen.

Beste restaurants van Doesburg
Verder kunnen kinderen en ook volwassenen een uitdaging aangaan en proberen te lopen in supergrote waterballen. En voor mensen die het iets rustiger aan willen doen kunnen een rondvaart maken. Inschrijven voor rondvaart bij Viking dichtbij de trappen.

Bezoekers kunnen ook één van de historische schepen bezoeken die liggen afgemeerd bij de IJsselkade en Turfhaven. Bezoektijden in overleg met de schipper en op de meeste schepen staan de tijden aangegeven of ze wel of geen bezoek kunnen ontvangen.

De markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur, maar de andere activiteiten lopen door tot middernacht. Er zullen speciale bands vanaf 18.00 uur spelen die u graag op de been brengen.

De beste restaurateurs van Doesburg zullen bezoekers verrassen met hun unieke recepten en u zult tot in de late uurtjes op de kade vertoeven. Kortom een geweldig feest voor iedereen gedurende twee dagen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

4 reacties

 1. Hanneke Hoed

  Net thuis, moe maar zeer voldaan na twee volle,zonnige Kadedagen.
  Alles zat mee, het weer,de sfeer,de mensen ,de gezelligheid. LekkerszenZo heeft met plezier hieraan deelgenomen. Petje af voor de organisatie die in twee jaar tijd zo’n prachtig evenement weet neer te zetten. Ook de verkeersregelaars hebben het weer in goed banen weten rond te leiden.
  Beide dagen is het ook reuzedruk geweest in de binnenstad van Doesburg dus zo profiteert iedereen hiervan mee. Desiree en de rest:DANKJEWEL!

 2. Peter van den Broeke

  Inderdaad Hanneke, het was druk. En niet alleen op de kade maar zeker ook in de binnenstad. Allemaal toeristen. Heel fietsers maar ook met de auto kwamen ze naar Doesburg. Mensen die nu nog beweren dat Doesburg geen toeristen stadje is, zijn compleet ongeloofwaardig.
  Alle terrassen zaten vol, mede natuurlijk door het prachtige weer. Snap alleen niet dat niet alle restaurants open waren maar dat kan natuurlijk door omstandigheden zijn. Al met al een geslaagd feest op de kade. Top gedaan!!

 3. Theo Houkes

  Peter van Den Broeke ik denk dat je mij bedoelt maar maakt niet uit een toeristen stad is een stad waar elke dag wat te doen is en niet 3 tot zal je matsen 10 keer in een zomer wat te doen is ik blijf erbij we zijn geen toeristen stad en gaan het ook niet worden sorry gebeurt te weinig maar als jij vind dat het wel zo is droom verder ik wil je je droom niet afpakken

 4. Albert Nouse

  Doesburg wederom op de kaart gezet door de Kadedagen. Een perfect georganiseerde kadedagen met natuurlijk fantastisch weer, een zeer gevarieerd aanbod in kraampjes en activiteiten en een prachtige locatie, maakten deze Doesburgse Kadedagen tot een groot succes. Hulde aan de organisatie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑