Clubgebouw Isala Groep Scouting Doesburg opgeknapt

Het clubgebouw van Isala Groep Scouting Doesburg krijgt deze zomer een nieuw jasje. Deze maand wordt de gehele buitenkant van clubgebouw ‘de Knoop’ gerenoveerd, zodat alle werkzaamheden voor het begin van het nieuwe seizoen afgerond zijn.

 

De laatste grote verbouwing van ‘de Knoop’ was ruim tien jaar geleden nadat het deels was afgebrand. De houten buitenkant van het gebouw is nu nodig aan vervanging toe. Een dergelijke verbouwing kost veel geld. De afgelopen tijd hebben de leden dan ook veel acties gedaan om geld in te zamelen. Daarnaast heeft Scouting Doesburg subsidie van het Rabobank-Coöperatiefonds gekregen en ook een bijdrage van de Dekamarkt Wensmuntenactie.

 

Door al dit harde werk, sponsoring en de steun van Aannemersbedrijf Ebbers uit Giesbeek kan de verbouwing deze zomer plaatsvinden. Twee weekenden werken ouders en vrijwilligers hard om de oude planken te verwijderen en de kozijnen te schilderen.

 

Vervolgens zal eind augustus de aannemer de buitenkant bedekken met speciaal hout zodat de buitenkant van ‘de Knoop’ weer klaar is voor de komende 15 tot 20 jaar. Tijdens een van de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen zal er een kleine heropening zijn met de kinderen en hun ouders.

 

8 reacties

 1. Kees van Immerzeel

  In de plannen voor de openstelling van een deel van de Hoge Linie is het gebied waarin het Scoutinggebouw ligt gereserveerd voor “natuurcompensatie”. Dat betekent hier: niet opgengesteld voor publiek. Dan zou de scouting een andere locatie moeten zoeken, evenals de volkstuinen. Dan vraag ik me af: is de opknap actie wel afgestemd met de gemeente of is de raad met het plan op het verkeerde been gezet en zal er op deze plaats geen sprake zijn van natuurcompensatie?

 2. Stephan Groen

  Kees, we zijn hierover in gesprek geweest met de gemeente en op basis daarvan is besloten dat de verbouwing prima plaats kan vinden.

 3. Appie van der Beek

  Kees in de stukken staat dit ook duidelijk verwoord.

 4. Richard Kok

  Appie, zijn die stukken openbaar? En zo ja, heb je een linkje? Dan kunnen we (burgers) allemaal zien wat er staat. Alvast dank voor jouw reactie.

 5. Kees van Immerzeel

  Het gesprek met de gemeente heeft dus kennelijk tot de conclusie geleid dat de verbouwing prima kan plaatsvinden. Mag ik daaruit concluderen dat de natuurcompensatie op deze plaats van de baan is?

 6. Henk beijen

  Kees, gaat het wel goed met jou.

 7. Kees van Immerzeel

  Henk: ?

 8. Peter Lucassen

  Nieuwe locatie? Het nieuwe stadspark? Kavel naast leegstaand pand Dremefa?
  Locatie burgerbosje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑