In het kader van Doesburg 777 jaar stadsrechten houdt Stichting de Raadskelder dit jaar een speciale expositie van 7 september tot en met 5 oktober 2014. Stichting de Raadskelder vindt het geweldig om leerlingen van 7 jaar een speciaal kunstwerk te laten maken, die dan met kunstuitingen van enige inwoners van 77 jaar en ouder een bijzondere expositie zullen vormen.

 

Het thema voor alle 7 jarige leerlingen van Doesburgse scholen is; Doesburg en de IJssel. Natuurlijk zullen allen dit op hun eigen manier schilderen, hetgeen de expositie leuk en kleurrijk zal maken. De schilderijtjes worden per school aan linten in de schoolkleur opgehangen. De organisatie laat weten dat dat alle scholen hun medewerking hebben toegezegd.

 

De oudere “kunstenaars” vinden dit een mooie gelegenheid om te laten zien wat zij in het recente verleden gemaakt hebben. Dit kunnen zowel schilderijen als beelden zijn. Samen vormen jong en oud Doesburg 777.

 

De expositie wordt vanzelfsprekend gehouden in de Raadskelder aan de Ph. Gastelaarstraat 2 te Doesburg. De openingstijden zijn op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Stichting de Raadskelder is verheugd deze aparte kunstuitingen in één expositie te kunnen laten zien en hoopt hiermee een speciale bijdrage te leveren aan de viering van Doesburg 777 jaar stadsrechten.