Het college van B & W van Doesburg is voornemens om na de herinrichting van het kernwinkelgebied de winkelstraten in de zomermaanden af te sluiten voor verkeer. Het zou gaan om de periode van mei tot en met september.

De binnenstad autovrij maken of niet. Al jaren wordt er op verschillende niveau en vanuit verschillende organisaties over gesproken.

Vandaag laat het college weten dat als het aan het college ligt straks na de herinrichting van de binnenstad er in de zomermaanden geen gemotoriseerd verkeer meer door mag. Met straks wordt naar verwachting op z’n vroegs ergens eind 2019, zo laat wethouder Ellen Mulder weten.

‘Als college moeten we een uitgangspunt kenbaar maken. Dat is wat ons betreft een vitale binnenstad met ruimte voor ondernemers en bezoekers. We denken dat het goed is voor Doesburg om gemotoriseerd verkeer van mei tot en met september te weren. Uiteraard houden we rekening met de seizoenen en met belangen van ondernemers’, aldus Mulder.

De wethouder benadrukt dat er nog een lange weg is te gaan. Het startpunt in instemmen met het projectplan over de herinrichting van het kernwinkelgebied. Vanuit dit plan worden allerlei gesprekken en processen op gang gebracht om tot een daadwerkelijk plan te komen.

Pas na planbepaling en –uitvoering zal bekeken worden of het voornemen van het college om de binnenstad periodiek autovrij te maken, haalbaar is. Hierover zullen de politieke partijen zich nog moeten uitspreken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.