College stemt in met ontwikkelplan sportclub Doesburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doesburg is akkoord met de plannen van sportclub Doesburg om het sportpark aan de Oranjesingel te moderniseren. De huidige locatie voldoet niet meer aan de eisen en moet door nieuwbouw worden vervangen. De nieuwe accommodatie zal beheerd gaan worden door de nieuw opgerichte Stichting Beheer en Exploitatie Sportpark Doesburg.

 

Het is de bedoeling om te komen tot een vernieuwde accommodatie, die multifunctioneel inzetbaar is en die voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd. Daarbij moeten de beheer- en exploitatielasten zich verhouden tot de opbrengsten. Om haar plannen te realiseren zal de stichting subsidie en een lening ontvangen. Het college geeft als ontbindende voorwaarde mee dat men zelf ook een financiële bijdrage levert. Als de stichting voldoende middelen bij elkaar krijgt is de start van de werkzaamheden naar verwachting in april 2015. Het gebouw moet uiterlijk 31 december 2015 klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden zal de club tijdelijk uitwijken naar haar oude locatie aan de Looiersweg.

 

Multifunctioneel gebruik
De stichting heeft zich als doel gesteld om op de vernieuwde sportaccommodatie aan de Oranjesingel ‘sport en beweging’ voor een groter publiek toegankelijk te maken en te faciliteren. Sportclub Doesburg is en blijft hoofdgebruiker van de sportaccommodatie en daarnaast wordt ingezet op medegebruik door bijvoorbeeld scholen, buitenschoolse opvang, zorg- en welzijnsinstellingen en andere sportverenigingen.

 

Financiën
Ter bekostiging van dit project is de stichting een subsidie van € 460.000 in het vooruitzicht gesteld. De helft van dit bedrag wordt bekostigd uit provinciale KSB 3-middelen. Voor de andere helft heeft de gemeenteraad bij eerdere gelegenheid een krediet beschikbaar gesteld. Daarnaast krijgt de stichting een lening van de gemeente met een maximale hoogte van € 140.000,-. De stichting zelf zal voor de realisatie van het plan een eigen bijdrage moeten inbrengen ter hoogte van minimaal 15% van de totale kosten.

 

Het is aan de Stichting om – gelet op de KSB-subsidievoorwaarden – vóór 1 januari 2016 een vernieuwde accommodatie op te leveren. De gemeenteraad neemt in de vergadering van 25 september hierover een besluit.

1 reactie

  1. edo das

    Gelukkig, Proficiat eindelijk gebeurt er iets en zit er beweging in een beter sportpark.

    Ik herinner mij nog al die beloftes (o.a. Wijken voor Wijken in 1982) waar uiteindelijk niets van terecht is gekomen.

    Doesburg met zoveel inwoners verdient een mooi sportpark, Veel Succes aan al diegenen die hun steentje bijdragen.

    Edo Das

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑