Organist en beiaardier Mannes Hofsink bespeelt het kabinetorgel in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Mariska van der Vaart bespeelt daarbij de dwarsfluit. Zij voeren werken uit van J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Händel, J. Lambrechts, P. Glass en B. Marcello. Het concert is op zondag 26 januari om 15.30 uur. Het concert duurt ongeveer een uur. Toegang 12,50 euro voor 65-plus 11,50 euro en voor donateurs van StiDoMu 10,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Mariska van der Vaart (fluit) studeerde aan het conservatorium te Groningen. In Zwolle studeerde Mariska schoolmuziek. Zij is momenteel werkzaam als fluitdocent, vakleerkracht muziek en hoofdvakdocent methodiek/didactiek bij de opleiding docent muziek. Mariska speelt in  ‘Ensemble Drie!’, voor dit ensemble schrijft ze arrangementen en eigen composities.

 

Mannes Hofsink (1981) is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente in de Grote of Mariakerk te Meppel. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel en geeft hij leiding aan Cantorij Nijeveen. Ook heeft hij een concert- en lespraktijk.

 

Mannes studeerde orgel en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan de Saxion Hogeschool te Enschede, afdeling conservatorium. Daarna studeerde hij verder aan de Messiaen Academie bij Cor Ardesch en eveneens Gijs van Schoonhoven.  Aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Louis Buskens studeerde hij koordirectie en bij Boudewijn Zwart studeerde hij beiaard (Bachelor en Proficient of Carillon) aan het Carillon Instituut Nederland. Momenteel volgt hij improvisatie- en interpretatielessen bij organist Toon Hagen.

 

Diverse keren begeleidde Mannes op orgel het Requiem van Duruflé en op harmonium de Petite Messe Solennelle van Rossini. Onlangs vertolkte hij de orkestbegeleiding van het Gloria van Poulenc met het koor Musica Vocalis uit Zwolle en Ein Deutsches Requiem van Brahms in de Eusebiuskerk te Arnhem. Hij ging mee als organist van het Zwols Vocaal Ensemble op concertreis naar Engeland, leidde en speelde tegelijkertijd continuo bij de uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi. Hij voerde het complete oeuvre voor beiaard uit van de Dordtse componist Kors Monster tijdens het gelijknamige festival in Dordrecht. Dit oeuvre wordt gerekend tot de moeilijkst speelbare muziek voor beiaard. In het begin van 2013 was hij gastdirigent van het Meppeler Kamerkoor Cigale, dat onder zijn leiding een memorabel concert rondom de figuur Maria zong, uitgevoerd in de Grote of Mariakerk te Meppel.

 

Mannes Hofsink