De landelijke primeur ‘De mens centraal’ van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op 22 maart in sporthal Beumerskamp in Doesburg is gratis te bezoeken. De kaarten voor het concert zijn vanaf 27 februari gratis af te halen bij Primera Doesburg (Meipoortstraat 12) en de VVV Doesburg (Gasthuisstraat 13). De organisatie vraagt bezoekers uit Doesburg om per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers van buiten Doesburg kunnen parkeren op de parkeerplaats bij de sporthal en op de Bingerdenseweg.

 

Dit multimedia-concert op 22 maart is opgebouwd rond 6 audiovisuele portretten van de mens achter de militair. Het muzikale paradepaardje van de Koninklijke Landmacht speelt tijdens dit concert onder andere muziek uit de film Independence Day, Brothers in Arms van Dire Straits en Music van John Miles.

 

De Koninklijke Landmacht biedt dit concert aan Doesburg aan in het kader van het jubileumjaar 2014, 200 jaar landmacht. Het concert is het resultaat van de contacten van de Stichting Doesburg 777 met de Koninklijke Landmacht in de voorbereidingen op het jubileumjaar van de Stad Doesburg. Hoewel 22 maart 2014 buiten het Feestjaar 777 valt, heeft de Stichting de mogelijkheid om dit unieke evenement naar Doesburg te halen met beide handen aangegrepen.

 

De realisatie van het project was mogelijk dankzij de nauwe samenwerking tussen de Koninklijke Landmacht, het Doesburgse Muziekcorps der Voormalige Schutterij, de Gemeente Doesburg en de Stichting Doesburg 777, en met medewerking van badmintonvereniging Doesburg en korfbalvereniging Rivalen uit Doesburg, de uitbater van sportkantine Beumerskamp, Martin Meurkes, en een groot aantal vrijwilligers.

 

Johan Willem Friso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograaf: Mediacentrum Defensie – Bart Nijs