Op donderdag 31 juli bespeelt Laure Dermaut (België) het grote Walckerorgel in het kader van de zomeravond orgelbespelingen in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Het concert begint om 20.00 uur en de toegangskosten bedragen 8,50 euro per persoon (65+ 7,50 euro en donateurs van StiDoMu 6,50 euro)

 

Laure Dermaut begon haar muzikale studies aan de muziekacademies van Menen en Ieper waar ze viool, altviool, cello, piano, orgel (bij Eric Hallein) en klavecimbel volgde. In 2000 behaalde ze een eerste prijs voor viool in de nationale wedstrijd “Dexia Classics”.

 

In juni 2006 behaalde Dermaut het diploma “Meester in de muziek” aan het conservatorium van Gent, waar ze viool volgde bij Rudolph Werthen. Tijdens deze opleiding volgde ze orgel als neveninstrument bij Dirk Verschraegen.

 

Vanaf 2006 concentreert ze zich op het orgel. Ze volgde lessen aan het conservatorium van Rotterdam bij Ben van Oosten. In juni 2012 behaalde ze aan het conservatorium van Gent het Masterdiploma in de klas van Ignace Michiels met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor orgel. Tevens ontving ze de bijzondere prijs van het legaat De Blonde-Torck voor haar uitmuntende orgelexamen.