Schilderijen van Arie Elissen in De Roode Tooren in Doesburg

Streekmuseum De Roode Tooren heeft van de kinderen van schilder Arie Elissen als schenking een aantal van zijn werken gekregen. Het bekende olieverfschilderij ‘De smidse van Vossers’ en enkele fraaie pentekeningen van Doesburgse stadsgezichten. Werk van Arie Elissen was in de verzameling van het museum nog niet aanwezig.

 

Arie (Willem Arend) Elissen werd op 27 november 1927 te Dieren geboren en overleed in oktober 1997 te Doesburg. In 1946 kwam hij naar Doesburg en begon in 1961 met zijn eigen schildersbedrijf in de Ooipoortstraat. Bedrijf en winkel werden later door zijn zoon en schoondochter voortgezet.

 

In een oud artikel in de krant lezen we onder andere: ‘Ja, ik heb altijd al een beetje zitten kladderen. Het is begonnen op de Ambachtsschool. Je kreeg daar vrij tekenen en dan kon je je fantasie gaan uitleven. Uit die tijd heb ik nog vele pentekeningen en schetsen. Op de fiets trokken we de vrije natuur in en daar maar tekenen.’

 

Later kreeg Elissen les van de heer Van Velzel, die ‘wel wat mans was’. Onderwijl had hij al diverse schilderijen gereproduceerd. Toen hij in de oorlog moest onderduiken, nam hij schriftelijke lessen via de ABC-school.

 

De geschonken werken zijn op dit moment geëxposeerd in Streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13, Doesburg. Het museum is geopend dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, en op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

 

1 reactie

  1. Frans Schilderman

    Dat is een mooie aanwinst voor Doesburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑