Het dwarsfluit-piano-duo Gemma Scherpenzeel en Djuwa Mroivili komt op zondagmiddag 6 januari 2019 musiceren tijdens de Culturele zondag bij Podium Acanthus te Doesburg. De concerten starten om 13.30 en om 15.00 uur.

Zij beginnen met een werk van de Georgische componist Taktakishivili. Deze is in Nederland nog niet erg bekend. Het is daarom bijzonder om van hem een compositie te horen. Het eerste deel straalt een lyrische vrolijkheid uit. Het tweede deel is melodisch meer sfeervol en gedragen.

Na deze sfeervolle en vrolijke start volgen twee werken van Franse componisten. Benjamin Godard en Gabriel Fauré. Godard schreef de Sonate voor fluit en piano aan het eind van de Romantiek, eigenlijk bedoeld als muziek voor de salons die bekend waren in de zg. Belle Époque.

De drie deeltjes van deze compositie overstijgen het salon-niveau en is voor de musici een virtuose uitdaging. Natuurlijk ontbreekt de meeslepende Fantasie voor fluit en piano van Fauré niet in dit programma.

Gemma Scherpenzeel wilde al jong van haar hobby fluitspelen haar beroep maken. Na haar tijd bij de Harmonievereniging kwam ze op het conservatorium ArtEZ te Zwolle terecht. Eerst studeerde ze bij bij João Ramos en tegenwoordig bij Marta Gudrun Bourel.

Inmiddels is zij als uitvoerend musicus werkzaam bij o.a. Nederlandse Fluit Academie en het Art Root Collective dat samenwerkt met gevluchte musici. Ook heeft zij een eigen lespraktijk en is tegenwoordig in opleiding voor dirigent.

Zij vormt een duo met de pianiste Djuwa Mroivili waarmee zij op 6 januari optreedt.

Djuwa Mroivili studeert piano aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle bij Frank van der Laar. Naast klassieke muziek experimenteert zij om een breder publiek met muziek in aanraking te laten komen. Zij specialiseert zich tegenwoordig in de kamermuziek en muziek met kleine ensembles.

Beide concerten duren ongeveer 30 minuten. Tijdens de concerten geen inloop.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos DoesburgBennie’s Barber Shop en Djoke.nl.