Fingerstyle-gitarist Mart Hillen in Gasthuiskerk in Doesburg

Mart Hillen treedt op zondag 23 december op in de Gasthuiskerk in Doesburg. Hillen staat bekend als fingerstyle-gitarist en start zijn optreden om 15.00 uur.

In 2016 won Mart Hillen de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. De jury zag ‘Een totaalplaatje dat helemaal klopte …virtuoos, het ziet er goed uit, en het klinkt goed.’ Op zondag 23 december om 15.00 uur is fingerstyle-gitarist Hillen te gast op het Gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg.

Fingerstyle betekent in het geval van Hillen dat hij basgitarist, gitarist en drummer in één is. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Mart is daarmee in zijn eentje een volwaardige band.

In de finale werd Hillen in Zutphen uitgeroepen tot ambassadeur van de gitaar. Zijn prijs: een masterclass van een professional. Die gebruikte hij om zijn wens in vervulling te laten gaan: een eigen concert. Samen met niemand minder dan regisseur en theater-vakvrouw Leoni Jansen maakte hij in mei van dat jaar een prachtig soloconcert.

Die geslaagde voorstelling smaakte naar meer en in januari 2018 begon zijn theatertour. Hoewel Hillen niet zingt verlaat je als publiek de zaal vol met waargebeurde verhalen. Hillen vertaalt bekende nummers op zijn eigen manier. Elk nummer krijgt zijn eigen geschiedenis, die grappig, droevig of interessant is.

Nadat Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, was Hillen te horen op 3FM, stond hij op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en MAAN. De Australische meestergitarist Tommy Emmanuel was diep onder de indruk van deze rijzende ster aan het gitaarfirmament.

Een toegangskaart kost 15 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos DoesburgBennie’s Barber Shop en Djoke.nl.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑