Concert van Arte Duo bij Podium Acanthus in Doesburg

Arte Duo geeft op dinsdag 24 januari een concert bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 17,50 euro per persoon.

Het Arte Duo, een klassiek duo met saxofoon en piano treedt op 24 januari 2017 op met het programma: ‘Le Siècle Fantastique’. Het is een voornamelijk Frans programma.

Voor het publiek klinkt de klassieke saxofoon vaak als een aangename verrassing omdat het veelal niet bekend is met de saxofoon als klassiek muziekinstrument. De saxofoon is rond 1840 uitgevonden als aanvulling op de toen bekende blaasinstrumenten.

Arte Duo
Veel Franse componisten uit die tijd en de eeuw daarna lieten zich inspireren door dit nieuw uitgevonden instrument met zijn prachtige sonore klank. In het programma ‘Le Siècle Fantastique’ neemt Arte Duo het publiek mee op een inspirerende reis met de saxofoon.

Het duo combineert originele werken voor saxofoon en piano zoals ‘Scaramouche’ van Milhaud, Pièces Caractéristiques van Dubois met fraaie bewerkingen van de Pavane van Fauré en de Klarinetsonate van Poulenc. De bekende Nederlandse Saxofoniste Aubrey Snell speelt op diverse verschillende saxofoons in dit programma.

Inlichtingen en reserveringen bij: Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. Email: podium@acanthus.demon.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑