Het nieuw jaar begint bij Podium Acanthus met twee feestelijke en romantische concerten voor gitaar solo, gebracht door de jonge gitarist Stefan Habets (klassiek gitaar). De concerten starten om 13.30 en 15.00 uur en duren circa 30 minuten.

 

Op het programma van 5 januari 2014 staan vier werken van twee specifiek gitaar-componisten op het programma. Klassiek gitaar wordt al snel gekoppeld aan Spaanse muziek. De Spanjaard uit Valencia, Francisco Tárrega, was zelf een gevierd virtuoos gitarist. Hij leefde in de Romantiek. wat in zijn werk vanzelfsprekend te horen is.

 

Uit een iets latere periode komen de vier werkjes van Agustín Pío Barrios. Deze componist komt uit Paraguay. Hij was ook zelf een beroemd gitarist en componeerde zijn gitaar muziek vol passie.

 

Stefan Habets begon al jong met het bespelen van de elektrische gitaar en maakte op 15-jarige leeftijd de overstap naar klassieke muziek. In 2010 won hij de eerste plaats van het EGTA concours voor amateurgitaristen. Op 19 jarige leeftijd ging hij naar conservatorium ArtEZ, waar hij les krijgt van Lydia Kennedy. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Izhar Elias en Thomas Müller-Pering. Hoewel Stefan een brede muzikale belangstelling heeft, ligt zijn hart bij romantische muziek.

 

 

Programma 5 januari 2014

Stefan Habets – gitaar

* Vier muziekstukken van – Francisco Tárrega            (1852 – 1909)

* Vier muziekstukken van – Agustín Pío Barrios            (1885-1944)

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl