Sportclub Doesburg heeft sinds kort de beschikking over de diensten van een conditie- en hersteltrainer. Met ingang van 1 mei 2011 werkt SC Doesburg samen met Fysiotherapie Martijn Kort. Kort is een fysiotherapeut/manueel therapeut, gevestigd in Astrid’s aerobics & fitness aan de Leigraafseweg in Doesburg.


Onder hersteltraining wordt verstaan het op peil brengen van de fysieke gesteldheid tot op het gewenste trainings- en wedstrijdniveau. Dit wordt gedaan aan de hand van een stroomschema volgens de Rehaboom. Dit is een stroomschema waarin de vijf grondmotorische eigenschappen (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie) aan te pas komen. Dit schema wordt sportspecifiek toegepast.


Senioren of A-junioren die voor langere tijd door een blessure niet hebben kunnen voetballen, kunnen gebruikmaken van de diensten van Martijn Kort. De hersteltraining heeft als doel dat een voetballer weer op het gewenste niveau komt om aan te sluiten bij de groepstraining.


Geblesseerde voetballers kunnen naast de gebruikelijke trainingsmiddelen bij Sportclub Doesburg ook gebruikmaken van de faciliteiten bij Fysiotherapie Martijn Kort. SC Doesburg ziet al bijkomend voordeel dat de verzorgen van de voetbalclub door de samenwerking meer kennis kan opdoen over het optimaal behandelen van geblesseerde spelers.