Wilma Vree-Tolkamp stelt werken ten toon in De Buurtacademie Doesburg. Vier maanden lang hangen haar schilderijen op De Linie 4. Op 8 juni om 15:00 uur opent wethouder Fred Jansen de expositie in het multifunctionele gebouw.


Wilma Vree-Tolkamp is een inwoonster van Doesburg en is zo’n tien jaar geleden met tekenen en schilderen in aanraking gekomen bij de indertijd bestaande Doewinkel, een voorloper van de Buurtacademie. Hier heeft ze het schilderen ontdekt.


In het schilderen kon ze haar creativiteit ontplooien en geleidelijk aan heeft ze verschillende stijlen verkend. In de loop van de jaren heeft ze vele schilderijen gemaakt, zo veel zelfs dat ze inmiddels haar huis uitpuilen. Dat was dan ook de reden dat ze contact zocht met de Buurtacademie om de werken ten toon te stellen.


De schilderijen komen merendeels te hangen in de gangen van De Linie 4, het gebouw waar de Buurtacademie het beheer over heeft en kantoor houdt. Er komen dagelijks vele mensen in het gebouw voor de diensten en activiteiten van welzijnsinstelling Carion, Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, Graafschap College en de PlusBus.


Het is voor Wilma Vree-Tolkamp de eerste keer dat ze exposeert en zij kijkt gespannen uit naar de opening en de reacties op haar schilderijen. De Buurtacademie wil gedurende het hele jaar plaats bieden om tentoonstellingen te houden.


De opening is op 8 juni om 15.00 uur. Op dat moment is ook een groep amateurschilders in De Linie 4 aanwezig is. Dit is een van de activiteiten van de Inloop van Carion. Na de openingshandeling door wethouder Jansen kunnen de schilderijen bekeken worden en is er een gezellig samenzijn met drankjes en hapjes. Doesburgers zijn welkom om bij de opening aanwezig te zijn. De expositie is gratis toegankelijk op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.