De Gasthuiskerk in Doesburg verwelkomt op donderdag 6 november een conservator van het Rijksmuseum Amsterdam, die een lezing zal houden over een van de vele gezichten die dit wereldberoemde museum heeft.

 

De entree voor dit bijzondere evenement bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV Doesburg of voor aanvang van de lezing bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 31 in Doesburg. De lezing begint om 20.00 uur.

 

Het Rijksmuseum herbergt schilderijen van grote namen van schilders als Rembrandt, Vermeer en Appel. Verder bezit het museum talloze schatten in de  collecties meubels, zilverwerk, porselein, beelden en antieke wapens. En niet te vergeten de poppenhuizen van interieurs uit lang vervlogen tijden.

 

Op 1 november wordt bovendien de nieuwe Philipsvleugel geopend, waarin nog meer tentoonstellingen te zien zullen zijn uit de eigen collectie van het museum en van internationale bruiklenen. De Gasthuiskerk laat weten dan ook trots te zin op de aanwezigheid van een conservator van het beroemde Amsterdamse museum.