Blog Doesburg777: Roeien met de riemen die we hebben

Zoals beloofd in mijn vorige blog was het mooi weer tijdens de officiële opening van ons feestjaar op 19 september. Ik blij, want de burgemeester naar het feestterrein op de IJsselkade roeien viel niet mee. Zelfs niet met dit prachtige weer. De stroming was sterk en af en toe zetten we stiekum de motor bij.

 

JanvanAmstelMaar het was de moeite meer dan waard. Voor mij was de stadsballade het absolute hoogtepunt. Tientallen Doesburgers die met zoveel verschillende muziekstijlen toch een harmonieuze ballade wisten te brengen. Dat was een heel bijzondere prestatie. En dan die 7 kanonschoten. Mijn kleinkind van drie jaar heeft het er nog over. Ook de avond was een succes. Het Buitenbeeld filmfestival in de tuinen was uitverkocht en op de IJsselkade klonk nog laat muziek.

 

Maar de volgende dag dreigde alles in het water te vallen. Het open podium kon niet doorgaan omdat er ‘s middags op de IJsselkade een laagje water stond. Gelukkig werd het droog toen het 70 koppige symphonische blaasorkest ‘s avonds aan haar klassieke Concert langs de Rivier begon. Wat een sfeer!!

 

Alle stoelen op de kade waren bezet en de bewoners konden vanuit hun leunstoelen genieten van een prachtig concert met een aantal schitterende solo’s. Ik heb genoten en met mij nog vele honderden Doesburgers. Een prima start voor het komende feestjaar waar veel Doesburgers aan meegewerkt hebben en waar veel Doesburgers van hebben kunnen genieten.

 

Een aantal bestuursleden van Doesburg777 heeft zich bijzonder ingespannen om dit mogelijk te maken. Wij roeien met de riemen die wij hebben en af en toe is er iemand die te hard aan de riemen trekt en buiten de boot valt. Dat is twee leden van ons bestuur overkomen, maar we hebben er gelukkig een sterke roeier bijgekregen die voor twee telt. Op naar de volgende evenementen.

 

Sinds de openingsmanifestatie hebben we een tentoonstelling gehad in de Raedskelder met tekeningen gemaakt door 7 en 77 jarigen en een lezing over de historie en het ontstaan van de stad Doesburg. Recent is ook de eerste van zeven Doesburgse helden geraden door twee prijswinnaars van de etalagewedstrijd. Het betreft de “vergeten” held Robert Jacob Gordon. Een knappe prestatie van de prijswinnaars om iemand te raden die vergeten is!!

 

En na het schrijven van de stadsballade is ook de stadsdichter weer aan de slag gegaan. Hij heeft een bijzonder gedicht geselecteerd dat  binnenkort wordt onthuld: Het eerste Doesburgse muurgedicht, in de buitenlucht te lezen door iedereen. Iedereen kan meediscussiëren over wat de dichter bedoeld heeft of bedoeld zou kunnen hebben.

 

Ook wordt in de maand november (14/11) een 777Sportquiz georganiseerd samen met de Sportclub Doesburg die 100 jaar bestaat. Komt dat zien en test uw kennis als sportliefhebber!! Voor deze maand staat ook een bijzondere veiling op de rol, waar “de meest uiteenlopende belevenissen”  worden geveild. Gezellig, op een zondagmiddag (9/11) in restaurant De Liefde. Een niet te missen uitje waarbij  de opbrengst bestemd is voor ons culinaire evenement dat volgend jaar zal plaatsvinden.

 

U ziet: Onze motor draait op volle toeren.

1 reactie

  1. H.G. de Vries

    De voorzitter van Doesburg777 moet de zaken wel goed vermelden. De twee bestuursleden die zijn vertrokken zijn weggegaan uit onvrede over beleving, inzet en uitvoering en niet buiten de boot gevallen zoals hij suggereert. Dat er inmiddels een bestuurslid is die telt voor twee is ook een verkeerde voorstelling van de gang van zaken, zonder daarbij afbreuk te willen doen aan de capaciteiten van dat bestuurslid, ik heb hem immers zelf voorgedragen na een sollicitatiegesprek. Dat betreffende bestuurslid is de vervanger van de een half jaar eerder vertrokken lid van het bestuur Christa de Bruin en niet van Edward den Doop en Henk de Vries.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑