Bestuursleden Doesburg 777 stappen uit onvrede op

Henk de Vries en Edward den Doop zijn uit het bestuur van Doesburg 777 gestapt. De Vries en Den Doop konden zich niet langer vinden in het gevoerde beleid van de organisatie achter de festiviteiten rondom de 777ste verjaardag van Doesburg.

 

De opgestapte bestuursleden kunnen zich niet langer vinden in de beleving, inzet en uitvoering van Doesburg 777. ‘Wij zijn teleurgesteld. Het feest is er voor en door Doesburgers, en dat aspect missen we in de keuzes die worden gemaakt’, aldus Den Doop die mede namens De Vries naar buiten treedt.

 

In een brief eind september hebben de twee kenbaar gemaakt hun bestuursfunctie per direct op te zeggen. Het stoort Den Doop dat hij nog geen reactie heeft gehad op hun brief, terwijl daarvoor intensief werd vergaderd over tal van zaken rond de festiviteiten in Doesburg.

 

Een belangrijk onderdeel in het breekpunt van Den Doop en De Vries is de keuze van theatergroep De Plaats. Deze organisatie uit Arnhem haalt een flinke hap uit het budget van Doesburg 777, iets wat Den Doop en De Vries graag anders hadden gezien. Naast Den Doop en De Vries stapte een half jaar geleden bestuurslid Christa de Bruin al op, naar nu blijkt.

 

Door het wegvallen van Den Doop en De Vries bestaat het bestuur van Doesburg 777 volgens Den Doop nog uit vier personen, te weten voorzitter Jan van Amstel, penningmeester Yolande Goppel, Theo Maas (pr) en Daan Remmers.

 

Jan van Amstel laat in een reactie weten het te betreuren dat Den Doop en De Vries zijn opgestapt en geeft aan dat in Henry Tieben een vervanger is gevonden. ‘Edward en Henk hebben veel gedaan voor de openingsmanifestatie. Natuurlijk gaan er wel eens dingen mis, maar we kijken terug op een goede start van Doesburg 777. Zelf woon ik al 18 jaar in Doesburg en de andere bestuursleden hebben allemaal een sterke connectie met Doesburg, dus het argument dat er te weinig Doesburgers in het bestuur zitten is onzin. Er is geen bestuurscrisis en we zijn hard aan het werk voor de volgende activiteiten’, aldus Van Amstel.

3 reacties

 1. Piet vree sr

  Het is begrijpelijk dat dit gebeurt is ,als organisatie moet je weten wat er leeft in Doesburg en wat doen .
  Geld uitgeven van een ander is niet zo moeilijk maar je moet wat doen ,zij waren de enige die wat wilde doen
  Weten wat er leeft en Doesburg geen dorp noemen hoe durf je Stop er maar mee beter ten halve gekeerd dan geheel verdwaalt. Scheelt de gemeente Doesburg dan ook veel geld

 2. Piet vree sr

  Wat mij ook enorm stoort is dat de doesburgse verenigingen van alles voor niets moeten doen en dat de toneelgroep “de plaats ” 100.000 euro krijgt (u leest dat goed!) voor een optreden.
  Het moet een feest worden voor Doesburg waarbij de gemeente flink mee financiert terwijl er allerlei bezuinigingsacties lopen.
  Het kan vreemd lopen…..

 3. André Vreman Voorzitter DWV Doesburg

  De reactie van Dhr. Vree Sr. is oprecht, maar helaas ook waar. Destijds is er door Gemeente Doesburg al aangegeven dat er voor het te organiseren 777-feest geen budget beschikbaar was. Bij de introductiavond is een afvaardiging van de SSD destijds aanwezig geweest, alle deelnemende verenigingen waren unaniem van mening hieraan geen bijdrage te leveren omdat het allemaal ” uit eigen middelen gefinancierd diende te worden. Ook deel ik de mening dat het zer opmerkelijk is dat Gemeente Doesburg “ernstige bezuinigingen voor heeft gesteld in 2015, maar zelf wel “de bloemetjes” buiten zet. Van die 100.000 euro kunnen de schoolgaande kinderen van Doesburg nog 4 jaar zwemmen in Zwembad Den Helder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑