‘Goed nieuws voor Doesburg: er komt glasvezel’

Advertorial – Goed nieuws voor de inwoners van Doesburg. DELTA Fiber Netwerk ziet voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten in Doesburg. De aanleg start na de bouwvakvakantie in week 34.

Albert Gunsing, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: ‘Tijdens de campagne in Doesburg is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Ook de gemeente Doesburg en Woonservice IJsselland hebben de campagne actief ondersteund. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt.’

Wethouder Birgit van Veldhuizen van gemeente Doesburg: ‘We zijn erg blij dat in de gemeente Doesburg nu ook glasvezel beschikbaar komt voor iedereen die wil. Het helpt Doesburg zeker met de steeds digitaler wordende samenleving.’

Aanmelden zonder aansluitkosten kan nog tot 1 september
Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen nog de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij één van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Doen zij dit voor 1 september 2021, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten van 650 euro te betalen.

Woningschouw al gestart 
De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Doesbrug zijn in volle gang. In week 34 start de aanleg en daarom is de woningschouw in Doesburg al gestart. Dit betekent dat een schouwer van aannemer NKM bij alle woningen in Doesburg langskomt om de juiste plek voor de glasvezelaansluiting in de woning te bepalen. De inwoners zijn hierover per brief persoonlijk geïnformeerd.  

Gezien het animo voor glasvezel in Doesburg wil DELTA Fiber Netwerk zowel de woningen van inwoners met én zonder een glasvezelabonnement aansluiten op het glasvezelnetwerk. Waarom doen we dit? Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. Het aanleggen tot in de meterkast is gratis en vrijblijvend.

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl

3 reacties

 1. Frans van der Krul

  Ze mogen het van mij aanleggen tot in de meterkast en verder niets, er is nog geen schouwing geweest en bewoners die geen abonnement nemen weten van niets.

 2. Gert-Jan Tas

  Jammer dat “we” denken dat we glasvezel nodig hebben. Die snelheden zijn leuk, maar wat heb je er aan; de gemiddelde gebruiker komt nooit toe aan de grenzen van de huidige kabelsnelheid, laat staan dat ze glasvezelsnelheid nodig hebben.
  Bijv. om optimaal Netflix in 4K te kijken heb je aan 25Mbps (volgens Netflix zelf) genoeg. Ziggo levert in hun basis(START)pakket 75Mbps, in Doesburg kan je bij hen nu naar 600Mbps en binnenkort naar 1000Mbps (of zelfs meer, de ontwikkeling staat niet stil). KPN biedt als basis 50Mbps.
  https://www.internetten.nl/internet/snelheid-internetverbindingen geeft aan dat een zware gebruiker (o.a. veel gamen en streamen) met 50Mbps goed bediend is.
  Kortom, glasvezel is leuk, maar wat heb je aan een auto die 200km/u kan (of sneller) terwijl 100/120km/h het maximum is dat je nodig hebt?
  Kan me zeker voorstellen dat er (zakelijke) gebruikers zijn die wel glasvezelsnelheid nodig hebben, maar waarom zouden wij als burgers de aanleg van de basisinfrastructuur moeten financieren?
  Belangenverstrengeling??

 3. Robert Duis

  Glasvezel.

  Als je als “ouder” wordend persoon …… niet met “de (je) tijd meegaat” ,
  dan zijn de blikken van medelijden en soms zelfs van afkeer om je heen …..
  ….. zeer talrijk.

  Die blikken waren de laatste weken schering en inslag als ik mijn scepsis
  over de vele meldingen van/over het GLASVEZEL liet blijken.

  Wel “Landingen op de MAAN” en wel nog veel sneller INTERNET
  (alsof het niet al vreselijk snel is),
  maar geen bruikbare waarschuwingen van de vele weers-personen
  welke ons ELKE DAG op de TV uitvoerig vertellen:
  “Hoe het weer zich zal gedragen de komende dagen”, maar ………
  ……. verzuimen om de autoriteiten in Zuid-Nederland voortijdig
  op het HART te drukken …….. vooral de DIJKEN te verstevigen.

  “First Things First!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑