Advertorial – DELTA Fiber Netwerk is een glasvezelcampagne gestart in Doesburg. Als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 15 juli 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

De grote blauwe dino was de afgelopen twee weken niet te missen op het parkeerterrein van Only for Men in Doesburg. Deze dino kondigt voor Doesburg een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

‘Na de aanleg van glasvezel in het buitengebied Achterhoek Zuid, waaronder het buitengebied van gemeente Doesburg, is de volgende stap naar Doesburg een mooi vervolg’, aldus wethouder Birgit van Veldhuizen van gemeente Doesburg. ‘Ik ben dan ook blij dat Doesburg nu de kans krijgt om aan te sluiten op een snel glasvezelnetwerk. Zo is ook Doesburg voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving.’

‘Wij hebben vertrouwen in de glasvezelcampagne in Doesburg. Als we de campagne succesvol afronden en de 25% aanmeldingen wordt behaald, zijn wij voornemens bij alle woningen een glasvezelaansluiting in huis te plaatsen. Geheel Doesburg is dan helemaal klaar voor de toekomst met glasvezel’, aldus projectleider Albert Gunsing van DELTA Fiber Netwerk.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd 
Inwoners van Doesburg die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan men op gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor glasvezel. Melden inwoners zich vóór 15 juli 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Glasvezel Informatiepunt opening 8 mei
DELTA Fiber Netwerk opent een Glasvezel Informatiepunt aan de Meipoortstraat 48A in Doesburg. De officiële opening was zaterdag 8 mei om 11.30 uur. In deze tijdelijke winkel vertelt DELTA Fiber Netwerk inwoners alles over glasvezel en beantwoorden ze graag alle vragen. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur.

Online informatieavond 27 mei
Donderdag 27 mei organiseert DELTA Fiber Netwerk om 19.30 uur een online informatieavond voor inwoners van Doesburg. Tijdens deze avonden wordt een presentatie gegeven waarin alles over glasvezel én over de campagne uitgelegd wordt. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen. De informatieavond vindt online plaats. Aanmelden kan via gavoorglasvezel.nl.

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Inmiddels hebben al ruim 800.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber.