Filmhuis Doesburg verplaatst haar filmzaal tijdelijk naar de loods van LOC17 in de Turfhaven. Dit vanwege de coronamaatregelen. Op woensdag 16 september draait de eerste film, genaamd ‘Sorry we missed you’.

‘We willen ons publiek weer verwennen met films die ertoe doen, films met thema’s die herkenbaar zijn en waarin we onszelf soms kunnen herkennen. Bovendien geven films ons ook vaak een inkijkje in een andere cultuur en kunnen ze ons doen beseffen dat we hier in Nederland het zo slecht nog niet hebben’, staat te lezen in een statement van Filmhuis Doesburg, die hun filmzaal hebben in Het Arsenaal.

Er zal drie keer een andere film vertoond worden in de loods aan de Turfhavenparkeerplaats, waar het voorlopig beter is om aan de veiligheidsmaatregelen rondom Covid 19 te voldoen. De eerste film is op 16 september om 20.30 uur, gevolgd door 23 en 30 september. Een ticket kost 7 euro en is te reserveren via www.filmhuis-doesburg.nl. Vooraf reserveren is verplicht.

De film ‘Sorry we missed you’ is aangrijpend verhaal van Ken Loach. Sinds de financiële crash in 2008 worstelt het gezin Turner uit Newcastle met geldproblemen. In de hoop de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, besluit Ricky, de vader van het gezin, aan de slag te gaan als zelfstandig pakketbezorger.

Hij koopt een bestelbusje door de auto van zijn vrouw te verkopen die in de zorg werkt. Intussen werkt zijn vrouw Abbie zich ook een slag in de rondte en voor haar zit er niets anders op dan de bus te nemen. Ieder familielid uit het gezin met 2 kinderen weet wat ze aan elkaar hebben, maar de uitdagingen waarvoor ze staan zullen gevolgen hebben voor hun hechte band.

Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, blijkt als een molensteen om de nek van het hele gezin te hangen.

Op woensdag 23 september wordt de meervoudige Oscar-winnende film ‘Parasite’ vertoond en op 30 september de bioscoophit ‘De beentjes van Sint-Hildegard’, met in de hoofdrol niemand minder dan Herman Finkers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China