Doesburgse boerderij verkoopt eigen vlees van bijzonder ras

Boerderij Groot Nijhof aan de Eekstraat in het buitengebied van Doesburg is gestart met de verkoop van eigen vlees aan huis. Het gaat om vlees van het ras brandrood rund. Het vlees is mals en doorregen met een vleugje vet.

Het brandrode rund behoort tot de zeldzame huisdierenrassen. De dieprode kleur, in combinatie met witte sokken, kol en staart maken het tot een mooi beest. Het zijn nieuwsgierige, vriendelijke en rustige dieren.

Het zijn de voorouders van het Maas-Rijn-IJsselvee-ras en behoren daarmee tot de historie van boerderij Groot Nijhof, een middeleeuwse IJsselhoeve-boerderij gelegen nabij de IJssel in Doesburg, niet ver van de campings IJsselstrand en Zwarte Schaar. De beesten leven sober in de natuur en lopen zo lang mogelijk buiten.

Enkele malen per jaar worden de koeien geslacht en worden vleespakketten verkocht aan huis. Een rundvleespakket bestaat uit worst, gehakt, braadvlees, stoofvlees, sukadelappen, riblappen, soepvlees, schenkel, biefstuk, entrecote of t-bone steak. De pakketten kunnen in overleg worden samengesteld. Ook is losse verkoop mogelijk.

Boerderij Groot Nijhof is te bereiken via info@grootnijhof.nl of 06-47117597.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

 1. Frans van der Krul

  Is er een prijs indicatie? of Website om na te zien?

 2. Ursula Beekman

  Beste Frans,

  Voor een vleespakket vanaf 5 kg rekenen we 10,75 euro per kilo. Voor losse verkoop graag mailen wat u zou willen bestellen naar info@grootnijhof.nl dan berekenen we de prijs op maat op basis van uw bestelling en maken we een afspraak voor het afhalen. Onze website is nog in ontwikkeling.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor overige vragen verwijs ik u naar ons mailadres zoals hierboven genoemd, wij nemen bij vragen graag contact met u op.
  Vriendelijke groet,
  Ursula Beekman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑