De prijswinnende film Parasite, die eerder dit jaar op het programma stond maar niet doorging vanwege corona, is op 23 september te zien in LOC17 aan de Turfhavenparkeerplaats in Doesburg.

De film wordt gedraaid door Filmhuis Doesburg, die vanwege de coronamaatregelen zijn uitgewezen naar de oude tramloods in de haven. De film is te zien door vooraf een ticket a 7 euro te bestellen via www.filmhuis-doesburg.nl. De film begint om 20.30 uur en halverwege is er een pauze. Bij LOC17 is een bar aanwezig.

Parasite is een Zuid-Koreaanse tragikomische film uit 2019, die geschreven en geregisseerd werd door Bong Joon-ho. De film werd in mei 2019 op het filmfestival van Cannes bekroond met de Gouden Palm. In februari 2020 won de film ook vier Oscars: beste film, beste internationale film, beste regie, beste script. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film.

In de film staat het arme gezin Kim centraal. Arm als in: leven in een krappe smoezelige kelderwoning; geld verdienen met het vouwen van pizzadozen; wifi ‘lenen’ van de buren en geen geld hebben voor de opleidingen van tienerdochter Ki-jung en tienerzoon Ki-woo. Zal de familie Kim weten te ontsnappen dankzij slimme leugens en manipulaties van zoon- en dochterlief aan het leven dat ze leiden?

Het is volgens kenners knap hoe regisseur Bong Joon-ho wisselt tussen de genres in de film: satire, komedie, drama en tragedie zonder uit de bocht te vliegen of te verliezen aan geloofwaardigheid. Deze geëngageerde regisseur maakt zich grote zorgen om de groeiende kloof tussen arm en rijk in kapitalistische maatschappijen; in thuisland Zuid-Korea én wereldwijd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China