Corona houdt Doesburgse binnenstad langer dicht

De sluiting van de binnenstad voor auto’s en fietsers wordt verlengd tot 30 november. Dat heeft de gemeente Doesburg besloten en bekendgemaakt. De reden voor dit besluit is de toename van het aantal coronabesmettingen.

De sluiting was een maatregel om de anderhalve meter te kunnen garanderen voor bezoekers, en om horeca de ruimte te geven voor terrasuitbreiding. Vandaag maakt de gemeente bekend dat de sluiting wordt verlengd tot eind november.

‘Wij zijn wel klaar met het virus, maar het virus nog niet met ons’, schrijft de gemeente in een persbericht. De gemeente rept over een compacte binnenstad en de verwachting is dat ook in oktober veel bezoekers Doesburg aandoen. Om de anderhalve meter te garanderen, is verlenging van de afsluiting noodzakelijk, stelt de gemeente.

Zolang de landelijke maatregelen gelden, hanteert Doesburg de afsluiting in de binnenstad in het belang van de veiligheid voor haar inwoners en bezoekers, schrijft de gemeente.

Eind mei besloot de gemeente de binnenstad af te sluiten tot 30 september. Daar komen nu dus 2 maanden bij. In de week van 26 oktober kijkt de gemeente weer naar de situatie om afsluiting eventueel te verlengen.

Voor autobezoek aan woningen en winkels en de bevoorrading van de winkels en horeca is de binnenstad op werkdagen van 7.00 tot 11.00 uur nog toegankelijk. Tussen 11.00 en 18.00 uur worden de straten een voetgangersgebied.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

3 reacties

 1. Gerty

  Waarom staat er vanaf 7.00 uur s’morgen geopend voor auto’s?
  Autobezoek is toch vanaf 18.00 uur tot 11.00 uur, dus ook avond en nacht, of zie ik dit verkeerd?

 2. Gemeente Doesburg

  Klopt inderdaad Gerty:

  Het was oorspronkelijk van 7-11.00 uur open voor auto’s en fietsers. Per 1 juli is dit gewijzigd en zijn de straten bereikbaar tussen 18.00 uur en 11.00 uur de volgende dag. Zodra de verlenging in gaat, dus vanaf 1 oktober, wordt dit nog een uurtje langer en kan men tussen 17.00 uur en 11.00 uur de volgende dag in- en uitrijden.

 3. Frans van der Krul

  Gemeente Doesburg: waarom dat uurtje eerder om 17.00 uur? Te weinig opbrengsten parkeergeld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑