Zoals bekend verhuist de Montmartre Markt tijdelijk van de binnenstad naar de oude tramloods van LOC17 bij de haven. De organisatie maakt nu bekend dat er telkens maximaal 250 personen bij de loods aanwezig mogen zijn vanwege de coronamaatregelen.

De markt telt ruim 60 kramen, die verdeeld staan rondom de oude tramloods in de passantenhaven. De eerste markt is op zondag 4 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en de tweede op zondag 15 november van 11.00 tot 16.30 uur.

De locatie biedt goede faciliteiten op het gebied van horeca en parkeren, laat organisator Henk Steinvoort weten. ‘Op deze markten vind je leuke kramen met Frans gerelateerde producten, maar ook antiek, veel brocante, kunst, curiosa en boeken. De Franse musette muziek ontbreekt niet. Waan je even in Frankrijk’.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra voorzieningen getroffen op de markt en wordt de publieksstroom gereguleerd met een maximaal aantal bezoekers van 250. De in- en uitgaande bezoekers worden geteld. Verder wordt er triage verricht bij de ingang en geldt de anderhalve meter-regel. Mensen met gezondheidsklachten worden verzocht thuis te blijven.

De Montmartre Markt is een bekend verschijnsel in de Doesburgse binnenstad. Al jaren vindt het evenement plaats op ‘de meest Franse plaats’ van de binnenstad, namelijk de Roggestraat bij het stadhuis. Vanwege corona verhuist de markt tijdelijk naar de ruimte om de loods bij de haven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China