Coryfeeën Bouman en Hammink niet op kieslijst SP Doesburg

Willem Bouman en Gerrit Hammink staan niet op de kieslijst van de SP Doesburg bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter Petra Senhorst staat op plaats zeven. Dat blijkt uit de vandaag bekend geworden lijst.

 

Al eerder werd bekend dat Patrick Ott de SP zal vertegenwoordigen als lijsttrekker van de SP Doesburg. Als nummer twee volgt het huidige zittende raadslid Petra Franken.

 

Kandidaten drie tot en met vijf zijn allen nieuwe gezichten. Een korte presentatie:

 

1.         Patrick Ott: “Ik wil me samen met de mensen inzetten voor een sociaal Doesburg.”

Patrick werkt bij de sociale werkvoorziening Presikhaaf als projectmedewerker, en ziet hoe desastreus de bezuinigingen voor mensen in de WSW uit gaat pakken.

 

2.         Petra Franken: : “Andere partijen zullen in de campagne mooi weer spelen, maar de plannen voor na de verkiezingen betekenen slecht sociaal weer. Stem op een partij waar u ook na de verkiezingen op kunt rekenen….”

Petra is SP-raadslid in Doesburg en gemeenteambtenaar in Bronkhorst.

 

3.         Heidy Melissen: ”Ik laat het niet gebeuren dat mensen die zorg nodig hebben niet meer kunnen rekenen op onze zorg. Daarom ben ik in actie gekomen.”

Heidy werkt in de thuiszorg en is mede-initiatiefnemer van de actiegroep Zorg voor Elkaar.

 

4.         Marion Berends: “ Het is treurig dat er een voedselbank moet bestaat. Die zou overbodig moeten zijn. De gemeente moet zich veel actiever opstellen om mensen te helpen uit de armoede te komen, en schulden te voorkomen.”

 

5.         Bülent Yildiz:  “In mijn pizzeria hoor ik veel dat me motiveert om zaken aan te pakken. En er kan meer gedaan worden om de leegstand in de binnenstad aan te pakken.”

Bülent is jurist en heeft o.a. een pizzarestaurant in het centrum

 

6.     Bas de beer

7.     Petra Senhorst

8.     Erdogan Kaya

9.     Johachim Brunsveld

10.   Jos van der beek

11.   Margriet Ton

 

Gerrit Hammink is huidig raadslid van de SP. Hij kwam vorig jaar in de raad als vervanger van Anita Nieuwenhuis, die nu overigens op de kieslijst van De Stadspartij staat. Willem Bouman was tot het voorjaar wethouder in Doesburg en werd door zijn fractie teruggetrokken. Bouman was jarenlang een vast gezicht van de SP in Doesburg en voerde jarenlang de lijst aan. De SP is de grootste partij van Doesburg. Bij de vorige Gemeenteraadsverkiezingen haalde de partij vier zetels. Vier jaar daarvoor waren dat er nog zes.

 

 

1 reactie

  1. Hendrik van de Pol

    Ik blijf van mening dat ik als SP-kiezer van vier jaar terug er recht op heb te weten waarom Willem Bouman indertijd teruggetrokken werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑