Crowdfunding voor revitalisatie Gildehof van start

Voor revitalisatie van het Gildehof in Doesburg worden nieuwe winkels, musea en een café ontwikkeld. Via crowdfunding gaat initiatiefnemer Harrie Pols 300.000 euro organiseren voor de aankoop en transformatie van het vastgoed aan het Gildehof.

 

Voor transformatieprojecten is dit uniek, zo wordt gemeld in een persbericht. Deze week is de campagne gelanceerd op Bouwaandeel.nl. Restauratie-architect Bastiaan van de Kraats van architectenburo 1meter98 ontwierp het plan.

 

Het Project “Genieten in ambachtelijk Gildehof” is een transformatieproject voor drie nieuwe winkels, een zilvermuseum en een horecagelegenheid naast de Mosterdfabriek in Doesburg.

 

Een leegstaande vleugel van het Gildehof, de voormalige Mosterdhoeve, krijgt na jaren van leegstand een nieuwe bestemming. Als eigenaar van een brocantewinkel aan het Gildehof zag initiatiefnemer Harrie Pols de potentie van de transformatie. Leegstand wordt verruild voor nieuwe vierkante meters winkelruimte en horeca.

 

Harrie Pols ziet de meerwaarde van een grote groep particuliere investeerders. ‘Naast financiering zijn dit tegelijkertijd namelijk je toekomstige klanten’, vertelt Harrie Pols. Via crowdfunding krijgt het project en het Gildehof extra aandacht en naamsbekendheid.

 

Na realisatie moet dit zorgen voor meer bezoekers op het Gildehof. Voor aankoop en transformatie van het vastgoed van het Gildehof is een investering nodig van 500.000 euro. In totaal gaat Harrie Pols 300.000 euro financieren middels crowdfunding.

 

Het Gildehof is sinds jaar en dag een toeristische trekpleister in Doesburg. De mosterdfabriek en het mosterdmuseum zijn een vaste prik voor dagjesmensen van Touroperators. ‘Deze bezoekers kunnen nu niet goed worden bediend. Dat is een gemiste kans’, vindt Harrie Pols.

 

Op Bouwaandeel.nl staan vastgoedprojecten en beleggingsobjecten die (een deel van) hun financieringsbehoefte via crowdfunding willen organiseren. Als alternatief voor bankfinanciering, maar ook om een groep investeerders achter zich te krijgen of bekendheid te genereren voor hun project. Investeren kan vanaf 200 euro. De oprichters stellen zich ten doel om investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk te maken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-lXTFniWKPc

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.

3 reacties

 1. Frans van der Krul

  Suc6

 2. Ruud Schaars

  Dat zou een aanwinst voor Doesburg gaan betekenen.
  Veel succes.

 3. Ton Bulte

  Het is een gebouw vol herinneringen, daar was namelijk onze bruiloft destijds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑