De Culturele Zondag maakt een voorzichtige herstart, nadat het maandelijkse evenement de afgelopen periode geen doorgang kon vinden vanwege de coronacrisis. Zondag 2 augustus openen iets meer dan de helft van deelnemers de deuren, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Na de intrede van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen, was het de afgelopen maanden niet mogelijk de Culturele Zondag in Doesburg door te laten gaan. Op basis van de huidige omstandigheden is besloten een voorzichtige herstart te maken op zondag 2 augustus.

RIVM-richtlijnen
Iets meer dan de helft van de deelnemers heeft besloten deze dag de deuren te openen. Omdat de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen, kan het zijn dat bezoekers op sommige plaatsen even moeten wachten voordat ze naar binnen kunnen.

Keramiek Atelier
Een van de deelnemers is Keramiek Atelier Phoenix, dat zowel binnen als buiten veel nieuwe keramiek tentoonstelt. In Galerie Grietje zijn twee beelden te zien, die zijn gemaakt in het kader van 75 jaar vrijheid.

Een van die werken heeft stadsdichter Rob Hammink geïnspireerd tot het maken van een gedicht. Ook is een serie nieuwe schilderwerken te bekijken.

De Arend
Bij Historische Drukkerij De Arend zijn de werkplaats en de tuin te bezoeken. Als bezoeker zie je hoe oude ambachten als letterzetten en boekdrukken in lang vervlogen tijden werkten.

Als het weer goed is, exposeert Margot Ellen eigen beelden in de tuin van Op het Trepken. De galerie zelf is niet geopend. Bij Museum Lalique bekijk je werken van René Lalique.

Op de website van Culturele Zondag Doesburg en bij de VVV vind je meer informatie over de bedrijven die wel en niet meedoen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China