Culturele Zondag Doesburg ook in de zomer op 5 augustus

Op 5 augustus staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën en ateliers in en rond het historische centrum. Ze openen hun deuren van 12.00 uur tot 17.00 uur.

In Het Bovenhuys wordt deze dag een expositie met werk van Alina Bogdan Allen geopend. Speciaal voor deze woonwinkel heeft de zeer getalenteerde kunstenares uit Roemenië een collectie schilderijen samengesteld met als thema “Waternimfen”.

Na diverse opleidingen op artistiek en universitair niveau startte Alina haar carrière als kunstlerares. Tien jaar later legde ze zich volledig toe op het creëren van kunst. Geïnspireerd door Rafael, Rosetti en Van Gogh heeft ze een eigen stijl ontwikkeld die onder het impressionisme geschaard kan worden. Materialen waarmee ze werkt zijn meestal inkt en acryl. De expositie duurt tot en met 31 augustus.

Historische Boekdrukkerij “De Arend” houdt een opruiming van boeken en tijdschriften. Tevens is er een tentoonstelling ingericht van pentekeningen en aquarellen van Jochem Niks uit Enschede, waarvan ook de prijzen zeer laag zijn. In dit kleine museum zijn vele gereedschappen uit de boekdrukperiode te bekijken.

Ook worden de 260 letterbakken met zowel loden als houten letters getoond. Men vertelt over het gebruik ervan en daarbij komt de geschiedenis van deze historische boekdrukkunst aan de orde. Ook de aansluiting daarvan op ons huidige computertijdperk is een onderwerp. Voor de liefhebbers zijn er bijzondere druksels te verkrijgen. In verband met de hoge temperaturen is het nog niet zeker of er een pers in bedrijf zal zijn.

In Streekmuseum De Roode Tooren vindt, mede in het kader van het Erfgoedfestival Grenzen van Gelderland, een expositie plaats over historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving. De titel luidt “De IJssel als strijdtoneel.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 5 augustus gesloten zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑