Zondag 3 maart is het weer Culturele Zondag in Doesburg. Galeries, ateliers en podia zijn geopend en vrij toegankelijk tussen 12.00 en 17.00 uur.  Er is een veelzijdig aanbod aan kunst, ambacht, cultuur en muziek in de oude binnenstad en aan de IJsselkade van Doesburg.  Als nieuwe aanwinst opent Galerie en atelier Derwishhuus aan de Heiligegeeststeeg 5 -7 voor het eerst haar deuren op deze zondag.

 

Galerie Derwishhuus is importeur van producten uit het nabije Oosten en toont onder meer moderne en klassieke handgemaakte kilims (kelims) van de beste wol, gekleurd met natuurlijke verfstoffen. Ook zijn er kussens in allerlei formaten, camel- en donkeybags, zijden shawls uit Syrië, zuivere rozenzeep uit Bulgarije en andere verzorgingsproducten.

 

Eric Greveling en Jolanda Verweij ontmoeten en bezoeken tijdens hun reizen in het nabije Oosten bijzondere en bevlogen mensen, die werken met liefde voor hun oeroude cultuur, met vakmanschap en met respect voor alles wat leeft. Eric, wil met het Derwishhuus een plek creëren waar Oost en West elkaar ontmoeten. Hier kunt u nu al kennismaken met wat het Oosten aan schoonheid te bieden heeft en hoe mooi dat combineert met het Westen.

 

Alle producten worden al eeuwen op dezelfde natuurlijke manier met de hand vervaardigd en verhandeld in de authentieke handelssteden die aan de beroemde zijde route liggen.

 

Beeldend kunstenaar Slavica Sekuloski gaat zondag live portret schilderen, degene die een portret

in acryl wil laten schilderen kan zich aanmelden via haar website www.sekuloski.nl . De opbrengst gaat naar de kinderafdeling van een ziekenhuis in Ohrid Macedonië.

 

“ Landschap bezongen, sprookjes verbeeld “ is de titel van de nieuwe tentoonstelling van het werk van Liesbeth Fonkert in galerie De Swarte Ram. Schilderijen op doek, hout en papier.

 

In galerie kloosterput aan de Kloosterstraat 1,  is vanaf zondag 3 maart een nieuwe expositie te bewonderen van fotograaf Wil Westerweel getiteld  ‘schoonheid in verval’  foto’s die de schoonheid van met name industrieel erfgoed weergeven. De sfeer wordt met name krachtig door de HDR bewerking en de afdruk op papier, acryl en aluminium.

 

De nieuwe 2013 folder met route en informatie over alle deelnemers is verkrijgbaar bij de VVV of bij één van de deelnemers. Ook kunt u informatie vinden op www.culturelezondagdoesburg.nl
De Culturele Zondag Doesburg wordt al meer dan 20 jaar elke eerste zondag van de maand gehouden. De inmiddels 31 leden zijn veelal kunstenaars of kunstliefhebbers. Zij zijn te herkennen aan banier met logo.