De Buurtacademie gaat een cursus Klein Fietsonderhoud voor vrouwen geven. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan hun zelfredzaamheid en wordt tegelijk het fietsgebruik bevorderd. Band plakken en achterlicht repareren zijn kleine klusjes die we in fietsland Nederland haast allemaal wel meegekregen hebben. Als dat niet zo is, kan het een lastig struikelblok worden en blijven fietsen ongebruikt in de berging staan. Maatschappelijk werkers van de STMG kwamen dit bij verscheidene van hun cliënten van buitenlandse komaf tegen en meldden dat bij de Buurtacademie.


Dat was reden voor de Buurtacademie om een cursus Klein Fietsonderhoud te organiseren voor alle vrouwen in Doesburg die eenvoudige reparaties niet kunnen uitvoeren. De cursus wordt gegeven door een vrijwilligster en zal heel praktisch van opzet zijn.


Naast uitleg over de diverse onderdelen en preventief onderhoud daarvan komen ook de meest voorkomende reparaties aan bod. Ter plekke kunnen kleine reparaties aan fietsen worden uitgevoerd. Voor grotere reparaties zal doorverwezen worden naar professionele fietsenmakers.


De cursus zal plaatsvinden op donderdagochtenden van 9.30 tot 11.30 uur op het voorplein van De Linie 4. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de fietsenberging. De eerste bijeenkomst is op donderdag 6 september, er wordt doorgegaan zolang er behoefte aan is.


Er kunnen ongeveer 7 vrouwen meedoen. De kosten zijn 2 euro per ochtend (inclusief koffie). Opgeven voor de cursus kan tot 5 september bij de Buurtacademie, De Linie 4, 0313 – 49 08 93 of via buurtacademie@doesburg.nl.