Met een feestelijke opening nemen kinderen op vrijdagmiddag 31 augustus het opgeknapte parkje aan de Loddero in de wijk Noordelijk Molenveld in Doesburg in gebruik. Wethouder Bouman zal het speelpark aan de Loddero om 16.00 uur samen met de kinderen inwijden.


Kinderen van basisscholen de Ark en Horizon Stad hebben vogelhuisjes beschilderd, die ze in de bomen ophangen. Verzoeken uit de buurt voor meer speelgelegenheden waren de aanleiding tot uiteindelijk het maken van dit speelpark. Het was mogelijk met provinciale middelen uit het  Kleine Stedenbeleid 2.


Er staan geen gewone speeltoestellen. Wel zijn er natuurlijke speelaanleidingen zoals boomstammen, keien, een waterpomp en wilgen wigwams. De speelplek aan de Armgardstraat bij appartementengebouw de Bongerd is ook onlangs opgeleverd. Daar staan niet alleen nieuwe speeltoestellen voor de kinderen.


Er is ook een lang gekoesterde wens van een trapveldje voor de kinderen in vervulling gegaan en er is ook een jeu de boules baan voor volwassenen aangelegd in overleg met de bewoners van de nieuwe Bongerd.