VIT-hulp bij mantelzorg organiseert in samenwerking met de Buurtacademie in Doesburg een basiscursus voor vrijwilligers in Doesburg die actief zijn of actief willen worden in zorg of welzijn.

 

Denk daarbij aan even de zorg overnemen van mantelzorgers, bijvoorbeeld door de verzorgde gezelschap te houden, samen een spelletje te doen of te gaan wandelen. Maar het kan ook gaan om allerlei ondersteuningswerk in woonzorgcentra en verpleeghuizen, stervensbegeleiding en activiteiten in de sfeer van dagopvang.

 

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten waarin de deelnemers kennis maken met diverse aspecten van het werken als vrijwilliger. Het gaat dan onder andere om verwachtingen vanuit de (zorg)organisatie, onderscheid tussen vrijwilliger en professionals, communicatie, signaleren en omgang met mantelzorgers en cliënten. De cursus wordt gegeven door een ervaren docente.

 

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 7, 21 en 28 november in De Linie 4 in Doesburg, van 9.00 to 12.00 uur. Er is plaats voor maximaal 15 personen en de deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 30 oktober a.s. bij VIT-hulp bij mantelzorg tel. (0544) 82 00 00, mail info@vithulpbijmantelzorg.nl of bij de Buurtacademie tel. (0313) 71 24 00.

 

Per 1 januari 2014 draagt de Stichting Vrijwillige Zorgverlening Oost-Achterhoek haar werkzaamheden over aan de Stichting VIT-hulp bij mantelzorg. Besprekingen, die in goede sfeer zijn gevoerd, hebben geresulteerd in het besluit tot deze overdracht, zo laat Ben Rikhof van VIT-hulp bij mantelzorg weten.