Het Danscafé heeft 25 februari DJ Rick Clephas op bezoek. De DJ, ook wel bekend onder naam eRCee, Karma Kameleon of Captain Karmeleon, draait dan bij het maandelijkse evenement in café De Waag in Doesburg. De avond begint om 21.30 uur en duurt tot 01.30 uur.


Reeds vanaf zijn zevende bezig met singletjes, draaide DJ Rick Clephas Rock’ n’ Roll, Blues, Soul en Mercybeat op feestjes van zijn ouders, ooms & tantes. Vanwege zijn ervaring op alle feestjes van familie werd hij op de lagere school gevraagd om de schoolfeestjes muzikaal te omlijsten. Glamrock en symfonische rock beheersten zijn jaren ’70.


Op zijn 11e ontdekte hij: Jazz(rock), Rap, Reggae en analoge elektronische muziek evenals Disco. Later volgde Punk, (New) Wave en Psychedelic Rock en zelfs Klassieke muziek. Na de introductie van scratchen (het maken van nieuwe geluiden en melodieën m.b.v. vinyl) is zijn honger naar nieuwe muzikale invullingen nooit meer gestopt.


Na alle lokale barren en discotheken in de regio van goede dansmuziek voorzien te hebben, kwam hij door zijn studie in andere steden terecht, waar men om nieuwe muzikale uitingen vroeg. De nooit stoppende nieuwsgierigheid naar de behoefte van het danspubliek brachten hem op events over de hele wereld.


Het plezier en een glimlach op de gezichten van een dansende menigte te zien is zijn grootste voldoening. De afgelopen jaren heeft hij festivals zoals onder andere Huntenpop, De Affaire tijdens de Zomerfeesten Nijmegen, Wereldfeest Utrecht, Afro Latino (in Bree, België), Summer Jam (Köln, Duitsland) en nog veel meer opgeluisterd.


Maar ook binnen de muren is hij in binnen- en buitenland niet stil gebleven. Op zijn lijst prijken onder meer gelegenheden zoals Effenaar, (Eindhoven), LUX, Triatnon, Sterre, De Vasim en De Onderbroek (Nijmegen), Van Vaaghuyzen (Amsterdam), De Lichtfabriek (Haarlem), Petrol (Antwerpen), MOOG (Barçelona), Pacha (Sitges), Mamba (Nairobi), Jumbo (Mombassa), 808 (Bangkok), Fez (Cambridge), Scala (London).


Het Danscafé wordt gehouden in de bovenzaal van De Waag. De entree bedraagt 7,50 euro. De avond begint om 21.30 uur en eindigt om 01.30 uur.