Op maandag 5 maart om 19.30 uur is de viermans-jazzformatie De Backfield Jazz Men uit Achterveld te gast in het Jazzcafé van Gasthuiskerk Doesburg. De band is een prominent vertegenwoordiger van de jazz in authentieke stijl. De Jazz Men spelen in een unieke bezetting, zonder trompet en slagwerk, maar met de violofoon.

Op dat laatste instrument, ook wel trompet-viool of Strohviool genoemd, wordt het geluid versterkt door een hoorn. Het instrument is vernoemd naar zijn Duitse bedenker, Johannes Matthias Augustus Stroh en klinkt luider dan een gewone houten viool.

De Backfield Jazz Men is een orkest dat zich overal thuis voelt, van bruine cafés tot restaurants en van foyers tot huiskamers en dus ook in het Jazzcafé van Gasthuiskerk Doesburg. Op verzoek wil het wel een voorkomen dat de heren de gebaande jazzpaden verlaten. Al met al staan de Jazz Men garant voor een milde sound.

Elke eerste maandag van de maand kunt u in de foyer van de Gasthuiskerk luisteren naar, spreken over en genieten van jazz en … goed gezelschap. De entrée is gratis, de drankjes niet. U bent van harte welkom onder het motto Pay when you go away. Was u tevreden? Laat dat dan merken. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.