Op woensdag 7 maart geeft Maria Driessen om 20.00 uur een lezing over het eerste internationale overzicht van landschapsschilderkunst: De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner in het Groninger Museum.

Denk je aan Romantiek, dan denk je vooral aan Engelse, Duitse of Scandinavische schilders. Dat ook Nederlandse kunstenaars een grote rol hebben gespeeld in die periode, bewijst het Groninger Museum met de tentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’.

De expositie toont ruim negentig werken van internationale schilders, onder wie die Nederlanders als Barend Koekkoek, Wijnand Nuijen en Andreas Schelfhout. Kunsthistorica Maria Driesen geeft in Gasthuiskerk Doesburg tekst en uitleg.

Tijdens de Romantiek was landschapsschilderkunst razend populair. In deze periode ontstond een nieuwe opvatting onder de landschapsschilders: ze baseerden hun werken niet alleen meer op de landschappen die ze om zich heen zagen, maar lieten ook hun eigen emoties erin doorsijpelen.

Dat maakt de landschappen uit de Romantiek niet alleen historische, maar ook spirituele kunstwerken. Met hoge waarderingen in de media en in vijf weken al een bezoekersaantal van 27.000 is De Romantiek in het Noorden. Van Friedrich tot Turner dé tentoonstelling van deze winter.

Een toegangskaart van 10 euro per persoon is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.