Vanuit de Taalwerkplaats binnen de Buurtacademie Doesburg wordt op donderdag 8 mei weer. “De Creatieve Schrijftafel” gehouden. Het gaat om een maandelijkse groepsactiviteit waar taalliefhebbers op ongedwongen wijze bij elkaar komen om te spelen met taal.

 

Aan “De Creatieve Schrijftafel” kan iedereen deelnemen, jong en oud. Het gaat niet om mooi of foutloos schrijven, maar om te ervaren wat er al schrijvend allemaal kan ontstaan. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het streven is dat de deelnemers elkaar vanuit ieders persoonlijke achtergronden inspireren.

 

“De Creatieve Schrijftafel” zal worden begeleid door Marjolein Bulten, één van de vrijwilligers van de Taalwerkplaats/Buurtacademie Doesburg en gedichtenblogger op DoesburgDirect.nl. Zij brengt het creatieve proces op gang door het geven van (korte) schrijfopdrachten. Vervolgens gaan de deelnemers onderzoeken en uitwisselen wat ze – wellicht tot hun eigen verrassing – zoal kunnen op creatief taalgebied.

 

“De Creatieve Schrijftafel” wordt gehouden in het gebouw van de Buurtacademie Doesburg, De Linie 4 tegenover de apotheek. Inloop is mogelijk vanaf 19.15 uur zodat om 19.30 uur gestart kan worden (duur ca. 2 uur). De maximale groepsgrootte is 10 personen. Om teleurstelling te voorkomen is aanmelding vooraf aan te bevelen. De bijdrage is 2 euro per persoon inclusief koffie/thee en men dient zelf pen en papier mee te brengen.

 

Voor opgave en/of eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Bulten,  decreatieveschrijftafel@gmail.com.