De Liefde is de nieuwe naam van het restaurant aan de Philip Gastelaarsstraat dat tot voor kort door het leven ging als De Minnarij. De naam verwijst naar de liefde voor eten, drinken en Doesburg. De nieuwe eigenaren hebben de eetgelegenheid tegenover het stadhuis de laatste weken volledig veranderd.


Restaurant De Liefde heeft een volledig nieuw interieur gekregen. Het team is veranderd qua samenstelling en de kaart biedt een hoop nieuwe gerechten. Eigenaresse Margreet Deen laat weten dat de veranderingen sneller zijn doorgevoerd dan aanvankelijk was bedacht.


De nieuwe chef-kok van het restaurant is Rens Beekman. Beekman komt over van Humphreys in Arnhem en werkte daarvoor voor De Bloemenbeek in het Overijsselse De Lutte.


Mede-eigenaar en vinoloog Ben van de Brink merkt op dat er in Doesburg veel vraag is naar wijnadvies. ‘Als mensen bij ons komen, zijn ze enthousiast. Niet alleen over het eten en de ambiance, maar ook over de wijnen’.


Van de Brink: ‘Ik wil gasten confronteren met goede, betaalbare wijnen. Ik verras Doesburgers met wijnen die ze niet kennen. Bijvoorbeeld met wijnen van de Balkan. Of met Dubonnet, een versterkte wijn met kruidige smaak die op kamertemperatuur te drinken is bij een nagerecht of koel als aperitief’.


Eind april verkochten Albert en Nicole Schoenmaker het restaurant aan Margreet Deen, Ben van de Brink en hun zoon Yoreck van de Brink. De nieuwe eigenaren runnen tevens zalencentrum De Brink in Oldebroek.


Zie ook:
Nieuwe eigenaren voor restaurant De Minnarij