De Schilderschool in Doesburg viert 5-jarig bestaan

De Schilderschool in Doesburg viert op zaterdag 14 september haar 5-jarig bestaan. Het bedrijf, dat zonder overheidssteun actief is in de culturele sector, is inmiddels uitgegroeid tot een centrum voor diverse activiteiten. Op 14 september zijn er van 11.00 tot 16.00 uur tal van activiteiten gepland tijdens de jubileumdag op Oranjesingel 16.

 

Vanzelfsprekend kunnen bezoekers onder begeleiding komen schilderen. Het is de hele dag Open Atelier: zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom om een echt schilderij te komen maken op doek.

 

Verder zijn er demonstraties schilderen met acryl. Daarnaast kan in de tuin geschaakt worden met reuze stukken. Bouwen met duizenden bamboe-latten en post elastieken, het zogenoemde Bamboestieken.

 

Andre Bikker, de motor achter De Schilderschool, zal op live muziek van Peter Smeitink een doek schilderen. Deze ras muzikant bekend van het trio ‘Lady & Gentlemen’ zal improviseren op de beelden die geschilderd worden. Het schilderwerk van André Bikker is vervolgens weer geïnspireerd op de gespeelde muziek. Dit doek zal direct verkocht worden aan de hoogste bieder.

 

Voor wie de expositie kringloop gemist heeft: een deel van deze cursisten-tentoonstelling zal tijdens het jubileum open huis te zien zijn. Zoals een goede traditie zegt: ‘wie jarig is trakteert’, zo trakteert De Schilderschool iedere nieuwe deelnemer voor een kindergroep of volwassen activiteit op een gratis bezoek.

 

Andre Bikker: ‘Wekelijks passeren diverse groepen: van het laagdrempelige open atelier tot de gerichte lessen. Daarnaast staat De Schilderschool ook garant voor Kidskunst, creatieve trainingen, workshops op maat en schilderretraites. In de afgelopen vijf jaar heeft De Schilderschool zich ontwikkeld als een betrokken onderneming die mede stond aan de wieg van de Hanzefeesten en het huttendorp afgelopen zomer’.

Andre Bikker

 

1 reactie

  1. Han Jansen

    Inmiddels niet meer weg te denken uit het Doesburgse. Op naar het volgend lustrum! Chapeau!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑