Na een korte zomerstop is het op 7 augustus 2011 weer Culturele Zondag in Doesburg. Deze route langs galeries en ateliers is voor iedereen vrij toegankelijk
en wordt gehouden in de historische binnenstad van de Hanzestad Doesburg. In De Spinde telt het initiatief een nieuwe deelnemer.


De Culturele Zondag bestaat inmiddels 20 jaar en heeft een divers aanbod van kunst en cultuur, zoals bijvoorbeeld De Gerheysenhof, zij hebben een extreem zeldzame SOUS LE GUI counterdisplay in zwart glas kunnen bemachtigen van René Lalique. Dit samen met de bijzondere Lalique collectie maakt een bezoek zeker de moeite waard.


René Lalique (1860 -1945) is onbetwist de leading artist van de art nouveau en art deco periode(1890-1914), zowel voor juwelen als glaswerk. Zijn vorm idioom en intellectueel erfgoed vormen nog altijd de basis voor de morderne juwelen- en de parfumindustrie.


Een nieuwe deelnemer aan de route is “de Spinde” in Zandbergstraat 36. De Spinde restaureert en verkoopt antieke klokken. Tijdens deze middag kunt zien wat erbij komt kijken om antieke klokken te restaureren.


‘Zo biedt iedere deelnemer wel weer iets bijzonders. Kom om te genieten van een mooie dag in Doesburg. De deelnemers zijn herkenbaar aan de banier met het logo. Een  routebeschrijving is verkrijgbaar bij alle deelnemers en bij de VVV in Doesburg’, aldus bestuurslid Marjanne Wijnen van Culturele Zondag Doesburg.