Stadsbierhuys De Waag is in samenwerking met brouwerij Duvel Moortgat weer gestart met de actie ‘win uw gewicht in bier’. Gasten van De Waag kunnen in een tijdsbestek van vijf maanden aantal speciaalbieren proeven van brouwerij Duvel Moortgat waarmee ze stempels winnen. Op 24 februari 2012 wordt de winnaar bepaald en gewogen en krijgt zijn gewicht uitgedrukt in bier.


Het idee met de stempelkaart is dat bezoekers van De Waag in vijf maanden tijd kennis kunnen maken met La Chouffe, Maredsous Abdijbier, Liefmans en andere speciaalbieren van de brouwer Duvel Moortgat. Bij tien stempels is de kaart vol en kan een gast meedoen aan de actie.


Een volle kaart levert tevens een gratis glas bier op van Duvel Moortgat. Op vrijdag 24 februari 2012 wordt om 21.30 uur er een uitreikingavond georganiseerd in De Waag. Er zullen dan diverse prijzen te verdienen zijn met als hoogtepunt natuurlijk het wegen van de winnaar. De bieren van Duvel Moorgat zullen op het tapspecial-bord in het grand-cafe te herkennen zijn aan het gewichtje voor de naamsaanduiding.