PvdA hangt spandoek op om Action in loods te krijgen

De Doesburgse afdeling van de Partij van de Arbeid (PvdA) heeft zaterdagmiddag een spandoek opgehangen aan de voorgevel van de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg. Met het spandoek wil het de discussie over de eventuele komst van Action naar Doesburg extra onder de aandacht te brengen. De tekst van het spandoek luidt ‘PvdA Doesburg wil de Action snel! Liefst hier!’.


De PvdA wil net als andere oppositiepartijen dat de gemeente meewerkt aan het verlangen van Action om de winkel te laten vestigen in de leegstaande exercitieloods. Het gemeentebestuur houdt vast aan de eis winkels alleen toe te staan in het kernwinkelgebied in de stad.


Het vestigen van Action in Doesburg lokt veel reacties los. De laatste tijd regent het reacties op DoesburgDirect.nl over de voor- en nadelen en over de rol van de politieke partijen hierin. De jongste reacties richten zich op de tekst van het PvdA-spandoek. Sommigen vinden de tekst niet krachtig en specifiek genoeg en spreken over een grijs beleid van de oppositiepartij.


Bekijk hier een videoverslag over de spandoekactie van de PvdA.

44 reacties

 1. godfried

  zou de action niet in het leeg staande klooster kunnen,indien het bestemmingsplan en de renovatie van het klooster dat toestaat?

 2. Ellen Mulder-Metselaar

  @godfried daar zit een heel andere bestemming op, en is van nature minder geschikt. De loods heeft al een bestemming winkel.

 3. Moes

  Heeft de pvda in Doesburg niets nuttigers te doen dan zich druk maken over het vestigen van een winkel in of net buiten de stad?
  Wat een lachertje.

 4. Bart

  Gewoon belachelijke politieke stunt van de PVDA!
  Laten ze het in het college hard aan pakken! Daar hoort het thuis.
  Bij het gemeentehuis een spandoek hangen.

 5. Yvonne PvdA

  Fijn al die reactie’s dat is juist de bedoeling van deze actie. In het gemeentehuis (waar dit natuurlijk tot een goed eind moet komen) leek het al bijna een voldongen feit. College partijen en Groen links vinden dat BenW eerst de optie binnenstad met de Action moet bespreken. De Action heeft echter al gezegd dat panden in de binnenstad voor hen geen optie zijn!Men loopt dus achter de feiten aan. Met als groot risico dat de Action aan Doesburg voorbij gaat. Dat willen wij benadrukken! Wij hopen dat de druk van de burgers zo groot zal worden dat het college alsnog 180 graden draait en wel een uitzondering zal maken voor vestiging van de Action in de loods! Ondersteund u dit, vertel dit dan aan de raadsleden van deze partijen. Laat hen weten dat u ook graag wil dat Action snel naar Doesburg komt en u niet het risico wilt lopen deze winkel mis te lopen.
  De PvdA kan als oppositiepartij niet veel meer doen dan dit soort acties! Voor een meerderheid in de raad hebben we de steun nodig van de collegepartijen, D66 Sp Stadspartij en oppositiepartij Groen links. Minstens twee raadsleden van deze partijen zullen om moeten.

 6. Dennis

  Partij van de Action het liefst hier!! maar binnenstad ook goed?haha
  hoe grijs kan je zijn als partij.
  De eigenaar wil alleen het pand verkopen en verder niets.
  grote opkomst trouwens , zo zie je maar weer hoe het daadwerkelijk leeft.

 7. Bart

  @ Dennis?

  Uiteraard wil Dhr Geereking het pand verkopen dat is zijn living en terecht!

  @ Yvonne? Sorry maar je doet wat zielig aan! Sorry maar vat het oop als compliment want je kan als party veel meer doen dan spandoeken hangen, twitteren en in de hoek gaan zitten wenen en de andere partyen een trapje…….zetje geven dat zij meer moeten doen.

  Als ik zelf politiek in zo”n “keuken zou zitten “zou ik er uit stappen want dat is mijn smaakje niet!

  Ik weet wat je gaat zeggen nu: weglopen is niet de optie want dan gebeurt er geheel niets.

  Maar je hebt ook een eigen mening als mens, moeder, familielid en ook jij hebt maar één portomonai toch?

  Of is het zitting hebben in het college zo”n pré dat je er door “verheven” word?

  Scherp zijn en cynisch zijn hoef je trouwens nu niet te verwarren met oprechtheid en gevoelens die aan de haal gaan met mijn eigen geloof.

  De ACTION is een aanwinst voor Doesburg.

 8. remco

  Wie heeft er een lijst met email adressen van de raadsleden? Dan kunnen we ze voorzien van emails met de wensen van de burgers.

 9. Bart

  @ Remco?

  Die zal je niet krijgen want daar is men niet happig op.
  Maar neem van mij aan dat er sommigen dit lezen en dan afwegen wat ze doen gaan.
  Sommigen zullen denken : laat ze maar lekker ……….ja praten.
  Maar sommigen zullen toch zich ongemakkelijk voelen.

  De action Moet er komen voor Doesburg.

 10. DuBoucle

  Remco
  Neem contact op met de griffier van de gemeente, deze kan je verder helpen met het adressen bestand en of deze doorsturen.

 11. Marinus

  @remco

  De email-adressen van B&W en van de gemeenteraad staan gewoon op de site van de gemeente, dus wat let je. Misschien is het wat om zo’n actie op touw te zetten en worden de burgers dan gehoord.

 12. remco

  Een online petitie is misschien wel een idee.
  Ik ga in ieder geval het college een email of brief sturen over hoe ik er over denk…

  Trouwens, een gratis tip voor het college: Action verkoopt goed werkende goedkope rekenmachines 🙂 daar kunnen ze er wel een paar van gebruiken denk ik zo 😉

 13. DuBoucle

  Hoi Remco,
  Als je aan het college iets stuurt komt het dus alleen aan bij het college en dus niet bij de raadsleden en commissieleden.

 14. Bart

  Mischien kan de action in het pand van hans Hoogenkamp, heeft hans wat te verkopen en is iedereen tevree……………………………………….?

 15. Doesburger

  Ik volg dit al vanaf het begin via deze site. Zoals ik eerder ook al zei: Laat de Doesburgers beslissen d.m.v. een referendum of een steekproef. Laat hun beslissen of ze de Action in de loods willen of in de binnenstad. Er hoeft niet meer veel gepraat te worden. Er moet nu een beslissing genomen worden. Binnenstad = weg Action, Loods = welkom Action. Dat zijn de simpele feiten. De zittende partijen zullen hard gestraft worden tijdens de volgende verkiezingen als de Action er niet komt.

 16. Dennis

  McDonald’s Nederland is op zoek naar geschikte locaties voor nieuwe restaurants
  McDonald’s heeft de ambitie om jaarlijks drie tot vijf nieuwe restaurants te openen. Hiervoor zijn we op zoek naar locaties die aan onze eisen voldoen.

  McDonald’s voert een actief vastgoedbeleid. De (gezamenlijke) herontwikkeling van een mogelijke locatie, de aankoop van een perceel ten behoeve van de bouw van een restaurant of het ombouwen van een bestaande horecalocatie behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 17. Dennis

  HULST – De Hulster gemeenteraadsfractie van de SP is niet blij met de vestiging van een Action-winkel in het voormalige pand van Albert Heijn aan het ’s Gravenhofplein in de Hulster binnenstad.
  Een winkel als Action past eigenlijk niet in het historisch karakter van de omgeving Bierkaaistraat/Steen- straat, vindt SP-raadslid Mildred van der Poorten. “Door toe te geven aan de eisen van projectontwikkelaars en megaconcerns is de regie uit handen gegeven en daarmee de kansen op het bepalen van een eigen beleid”, betoogt ze. In schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders vraagt Van der Poorten opheldering.

 18. Bart

  @ Dennis, een McDonald’s kan alleen in de binnenstad, graag naast Du nidi?

 19. Chantal

  Van mij mag de action er liever vandaag als morgen komen. Locatie lijkt me perfect… genoeg parkeergelegenheid,goed te bereiken lopend / per fiets / per auto, en gunstig voor de aanvoer van bevoorrading. Een verrijking voor ons mooie stadje. Zou jammer zijn als Action toch voor Dieren gaat kiezen. Je wil niet weten hoeveel doesburgers er verplicht naar Velp, Doetinchem of Eerbeek gaan om zo hun leuke, handige, goedkope snuisterijen binnen te kunnen halen. Helemaal nu met de feestdagen in het verschiet. Ik kom er vaak voor mezelf, de kinderen of voor mijn werk. Geweldige winkel! Duurt allemaal veel te lang.. Tijd om de knoop door te hakken… Ik zeg: DOEN!!! Mocht ik op de 1 of andere manier van dienst kunnen zijn, door bv handtekeningenaktie uit de buurt of iets dergelijks dan houd ik me aanbevolen. B.t.w. een mac in Doesburg zou ook niet verkeerd zijn Dennis.. goed idee 😉

 20. Bart

  @ chantal:

  Wat wel mag is thuis een galerie starten (met welke bestemming vraag ik me dan af? En je kan meteen meedoen aan de open zondagen (1e van de maand) om mensen toe te laten en verkapt je kunstenaarswaar aanprijzen en zelfs verkopen.
  Dat is weg gelegd voor de notabelen.

  Als het gaat om het “gewone”volk word ons alles geweigerd zelfs een action.

 21. Ellen Mulder

  @Remco de Mail adressen van de raadsleden zijn via de gemeentegids of via de site van de diverse partijen te vinden. Als je een brief bij de gemeenteraad wil krijgen moet je dat specifiek aangeven,als er alleen staat B&W krijgen wij geen kopie.

 22. Marjo

  Wat mij betreft moet de Action er komen ! Hoeveel Doesburgers wijken er nu al niet uit naar Dieren, Eerbeek of Zevenaar voor hun boodschappen ? Ik ga mezelf maar na. Doesburg zou wel gek zijn als ze de Action naar Dieren laten gaan ! Doe niet zo moeilijk, maar maak de Doesburgers blij, met een Action erbij !

 23. Bart

  Raadsleden mailen heeft totaal geen zin! Niemand steekt zijn of haar nek individueel uit.

  Alleen het collectief zal slagen oftewel: tentenkamp voor gemeentehuis? 🙂

 24. Yvonne PvdA

  Een mail infasie heeft wel degelijk zin!~Raadsleden zijn zeer gevoelig voor reacties van de burgers.Je zult het misschien niet geloven maar die komen er niet zoveel. Dus ik zou zeggen mailen maar! Al vind ik dat tentje ook wel leuk hoor. 🙂
  En dat van niet individueel de nek uit steken ach dat zal ik niet persoonlijk nemen. Ik ben (nog) geen raadslid. Maar geloof me de nek uitsteken doen velen echt wel!Kijk maar eens a.s. donderdag naar de raadsvergadering evt online!

 25. Bart

  @ Yvonne………………een tentje maar dan wel met zijn 2-en…………? 🙂

 26. chantal

  @Yvonne:Nou Yvonne, vertel ons naar wie we exact moeten mailen…. lang leve hyves, facebook etc…. gaan we wat op poten zetten?

 27. Bart

  Chantal?

  Yvonne is dol op twitteren en een tentenkamp……………….:)

 28. Yvonne PvdA

  E-mail adressen BenW en raadsleden zijn allen te vinden op.
  Site gemeente Doesburg. http://WWW.Doesburg.nl
  Dan links—–> Gemeente en Organisatie
  College van Ben W—–> samenstelling zie hier de mailadressen van de wethouders en burgemeester

  Of Gemeente en organisatie —-> Gemeenteraad–>samenstelling alle mail adressen van de raadsleden. De 1e zijn de fractievoorzitters.

 29. wendy

  action moet er gewoon komen.
  ze zeggen dat ze geen winkels buiten het winkel centrum willen nou beetje raar want de aldi zit nu toch ook op de ooi. en dat is ook niet in het winkel centrum en is er ook niet heel dichtbij.
  en dan heb je nog de entric en de deka markt en de spar nou dat zit toch ook niet in het centrum.
  hoop echt dat de action er komt zou echt ideaal zijn.

 30. bart

  @Wendy?

  Het is willekeur van het college.

  Ze weten niet wat er nodig is in doesburg.

  Juist een action MOET er komen.

  Het is net als het reageren inzake de firma Vermapack te Doesburg.
  Bewoners zitten ind e stank en klagen echt maanden en dan als het echt niet meer kan doen ze wat……………

 31. Paul

  Als Action geld wil verdienen, dan moeten ze in de stad gaan zitten. Als ze op termijn willen verliezen, dan moeten ze bij De Linie gaan zitten. In het begin veel verkopen, hoogstwaarschijnlijk een lang huurcontract (5 of 10 jaar) en na een jaar, misschien twee jaar verlies draaien?

 32. Karel

  Een ding is duidelijk. De inwoners van Doesburg willen voor het overgrote deel Action in de loods hebben.
  Volgens mij leven we allemaal nog steeds in een democratisch land/gemeente. De gemeenteraad en B&W staan volgens mij dan ook ten dienste van de bevolking. Ik kan mij nog vele beelden herinneren van het strijden tegen de ‘marktwerking’. Door nu juist de ondernemers in feite te laten bepalen dat er alleen winkels in het centrum mogen geef je dus toe aan de ‘marktwerking’.
  Ik vraag me af, wat is er belangrijker, iets wat ±20 ondernemers wensen, of wat 2000+ inwoners graag willen. Met andere woorden, wie bepaald, de inwoners die een leuke en goede winkel graag zien komen, of de ondernemers die op deze manier concurrentie proberen te voorkomen.
  Als er daadwerkelijk wat aan de burgers van Doesburg (en omgeving) gevraagd zou worden en rekening mee werd gehouden, was Action nu aan het inpakken voor een ‘Grand Opening’.

 33. Bart

  @ Paul:

  De action verlies draaien? Waar dan?

  Tevens zijn de inwoners verliezers want het college dwingt hen bij de oud gedienden te kopen nu en dus is er geen sprake van een eerlijke concurentie

 34. Doesburger

  @ Bart

  Weet je wat het ook is. De mensen kopen niet eens bij de “oud gedienden”. Ze pakken de auto en gaan richting Doetinchem, Velp en Arnhem. De ondernemers denken klanten te verliezen. Neem maar van mij aan dat de verliezen miniem zullen zijn. Er zullen juist meer mensen uit de streek naar de stad toe komen. Maar ja, dat zien die ondernemers niet. Dit is mijn kijk op de zaken. Maar ach, wie luistert er naar de Doesburgse burger.

 35. Remco

  @Doesburger, helemaal juist!
  Wij gaan ook geregeld naar de drie genoemde plaatsen om te winkelen. Als de Action naar Dieren gaat dan ziet het er naar uit dat we gewoon alle boodschappen daar gaan doen. Heb je meteen ook geen gezeur meer met betaald parkeren enzo.

  Vanavond weer eens verbaasd staan kijken naar het bord bij een parkeerplaats in het centrum van Doesburg… Doordeweeks betalen tot 20 uur?!? WTF zijn ze helemaal gek? Tot 18 uur kan ik nog begrijpen en tot 21 uur op een koopavond, maar op maandagavond tot 20 uur betalen???

 36. Bart

  @ Doesburger?

  Klopt geheel mee eens.
  Maar neemt niet weg dat we allen heel gek zijn met de albert Cuyp winkel van Paul staring………..en of met de vuurwerkshop van Marcel Bosman.

  Maar als het gaat om de knaken en uitgeven moeten we een action hebben en niet anders.

  Remco:

  Parkeergeld is de honingpot van Doesburg.
  Dat mensen van de binnenstad de 2e auto op de bleek moeten zetten alwaar deze vrolijk gesloopt word doet er niet toe als we maar geld binnen halen.

 37. Esther

  Ik wil ook graag de Action in Doesburg. Laten we niet vergeten dat de nieuwe Action ook werkgelegenheid oplevert. Volgens mij heb ik ergens een getal van 20 banen gelezen. Dit alleen al is een aanwinst voor Doesburg. Als de gemeente slim is, sturen ze aan bij de onderhandelingen, op het aannemen van een aantal langdurig werkelozen. En zo zou je 2 vliegen in 1 klap slaan. En de Action voor de burgers, die dit graag willen, en 20 mensen weer in het arbeidsproces.

 38. piet

  Gemeente DOESBURG neem eens een voorbeeld aan de gemeente DOETINCHEM ten aanzien van parkeren Zondag 30 oktober waren de winkels daar open ,overal vrij parkeren tot de parkeergarage toe .Dat maakt men in DOESBURG niet mee !!!!!! Dan komt de parkeerwacht nog in Aktie om een bon te schrijven (voorbeelden genoeg ) Dan nog over ACTION als de meerdeheid van doesburg dat graag wil dat ze in de loods komen doe dan niet zo bekrompen en laat ACTION daar komen ( BETER DAN LEEGSTAND ) En het geeft ook weer WERK . Er staan nog wel wat meer panden leeg B.V. kloosterstraat ARSENAL .Dan nog het stuk grond van de beton centrale mooi parkeerterein ( maar wat gebeurt er mee NIETS ) ???????? WAT EEN BELEID SCHANDE

 39. Bart

  Piet?

  Je weet toch ook dat het parkeerbeleid van Doesburg een melkkoe is?
  Hoe moeten ze anders uberhaupt rondkomen dan?
  Schandalig als ik zie dat je door de weeks tussen de auto’s en fietsen door moet winkelen omdat de stad totaal open is.
  Maak er van de maanden november en december een voetgangers gebied van, knus aankleden door de winkeliers en er is sfeer.
  Maar dan moet er elders parkeerruimte zijn…..onbetaald.

 40. Yvonne Irving PvdA

  Vanavond komt nog 1x een motie ter stemming om BenW te bewegen de Action alsnog toestemming te geven zich in de loods te plaatsen! Dit ivm met een deadline van 15 november! Dan gaat Action verder met Dieren en gaat hij aan Doesburg voorbij.
  De politieke partijen die eerst tegen deze motie waren moeten dus om het liefst nog voor vanavond!
  Wordt de motie aangenomen dan kan BenW niet anders doen dan dit op te volgen! Ik zou dus zeggen komt allen vanavond om te laten zien dat we echt de action in Doesburg willen.

 41. Bart

  Yvonne:

  Dat betekend dus dat Dieren de action krijgt……………………………..bedenkelijk.

 42. Bart

  Als ik nu om 21.56uur het getwitter allemaal lees word ik weemoedig en melancholisch.
  Waar is de strakke arm van de politiek ?
  Je hoeft niet te blijven hangen in een wereld van meelopers en ja knikkers.
  Je kans als party ook een statement maken en voor de harde actie kiezen.
  Is er dan niemand die keihard roept: De action MOET er komen voor DE BURGERS!!!

  Kom op sta op en verenig u!

 43. Frans van der Krul

  IK ga woensdag 9 nov boodschappen doen in Velp bij Action en gelijk de rest bij anderen aldaar.Gemiste omzet Doesburg, Ben zeer teleur gesteld (boos)!

 44. Patricia Hertgers

  @Bart het blijkt maar weer dat er liever gekeken wordt naar beleidsregeltjes dan naar de economische groei voor Doesburg en de wens van de doesburgse inwoners.

  Het gekonkel over het overlaten aan het college en het houden aan het bestemmingsplan heeft geresulteerd in een gemiste kans voor doesburg.

  En waarom blijft de stadspartij ermee gooien dat een motie voor een tijdelijke ontheffing door de raad is verworpen. Een tijdelijke ontheffing mag niet eens. En als het wel had gemogen: wat heeft de action hieraan? Denken ze nou echt dat de action zo’n 2 ton gaat investeren in verbouwingen in de wetenschap dat ze er over 2 jaar weer uit moeten?

  Maar ja, morgen nog maar even afwachten.

  Action game over!?

  En waarom is hun standpunt daarna gewijzigd

  Zo jammer dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑